Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

23.03.2009. 22:04:53 - Tomislav Svečak

ŠRC Sv. Ana

Nastanak Športsko rekreacionog centra "Sveta Ana" iz Gornje Plemenšćine pada u 1999. godinu dok kao registrirana udruga postoji od 2003. godine. Glavni pokretač bila je inicijativa mještana da mladi , a i svi ostali koji to žele dobiju prostor za rekreaciju, odnosno za druženje.
Najprije je to bilo malo travnato igralište na kojem bi se skupljala djeca iz okolnih sela. Iz godine u godinu igralište je raslo, ravnale su se nove površine i krčila neobradiva zemlja.
Aktivnim zalaganjem i financiranjem iz vlastitih sredstava igralište je izraslo u 880 m², a 2005. godine je i asfaltirano.

Igralište je ponajprije predviđeno za mali nogomet no služi i za dobar rukomet. U njegovoj okolini može se igrati stolni tenis, streetbasket, tu su njihaljke i klackalice za najmlađe, a predviđen je i teren za odbojku.
Djelatnost našeg društva nije samo ograničena na priređivanje športskih i zabavnih manifestacija u sklopu našeg centra, već nam je cilj također promovirati naš kraj u svim područjima. Športskim i zabavnim događajima privlačimo sve zainteresirane iz šire okolice, a pomoću naših Internet stranica  (www.src-svetaana.hr) omogućujemo svim zainteresiranima da se upoznaju s nama i našim radom te se isto tako mogu upoznati s povijesno-geografskim obilježjima Gornje Plemenšćine  i okolice te povijesću kapele sv. Ana.

Djelatnost Udruge

* organizacija sportskih susreta
- Na terenima ŠRC-a Sveta Ana tijekom godine održava se više sportskih susreta , od kojih je najpoznatiji malonogometni turnir
* organizacija kulturno zabavnih sadržaja
- Povodom prošćenja Sv. Ane 26. 7. organizira se dvodnevna manifestacija sa raznim sadržajima
* okupljanje i organizacija slobodnog vremena mještana
- Poticanje stanovništva na sportska i društvena okupljanja najviše vikendom te praznicima
* uređenje i održavanje okoliša Svete Ane
- U samom početku ŠRC je počeo djelovati tako da se uredio zakrčeni prostor koji je okruživao kapelu. Naš centar uređuje prostor unutar i izvan kapele.
* suradnja s ostalim udrugama i organizacijama

Naš centar je otvoren za suradnju s udrugama raznih profila sa ciljem razmjenjivanja iskustava, širenjem poznanstava, upotpunjavanjem sadržaja jer samim osnutkom pridodajemo važnost druženjima.

Jedino ljubav i privrženost prema ovim bregima može zadržati mlado stanovništvo, koje je akter sadašnjosti inositelj budućnosti i potaknuti ih da svoja znanja i ideje ulože u razvoj ovoga kraja te tako učine ovaj kraj ugodnijim za život i starih i mladih.

Kad netko poželi promijeniti svijet, da bude bolji za život i ugodniji - ni u najljepšem snu to sam neće postići, ali svatko može na bilo koji način doprinijeti da promjeni i najmanji kutak svog rodnoga kraja.
Pa evo, Š.R.C. "Sveta Ana" nastoji poboljšati svojim radom i postojanjem, ovaj naš mali svijet na brežuljcima oko sv. Ane.

Vezano

Arhiva

Reklama