Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

23.03.2009. 22:27:13 - Jelena Jurić

Kad narastem, bogato ću se udati

Nisam voljela školu. Uglavnom sam bila hodajuća torba jer se od nje nisam ni vidjela.

Uzaludna su bila objašnjenja da moram učiti, da je škola jako bitna i da mi to garantira budućnost. Obično sam bila sva umeljana od čokolade dok sam slušala prodike o budućnosti i skakutala prema izlaznim vratima. Današnja psihologija ima više naziva za dijete kao što sam bila ja, a tadašnje su bake (vrlo često) koristile izraz "živo". U školu sam išla s noge na nogu, krenula čista, a stigla prljava. Vraćala sam se trčeći da je torba sa leđa prešla na prednju stranu. Društvo je već čekalo. Zadaća?? - Nismo ništa imali. Mama je izražavala zabrinutost za moja ponašanja i nezainteresiranost za učenje, ali nisam ja imala vremena o tome razmišljati. -"Pa dobro Jelena, što ti misliš od čega ćeš ti živjeti ako ne budeš učila?!" Nije dugo čekala na odgovor: "Ja ću imat bogatog muža." U čemu je problem?? Koji me ne bi poželio?! Imam najmodernije pištolje, najbrže autiće i oko stotinjak lopti za različite sportove. Nisam tada razmišljala kakve žene traže ti bogati muževi. Pa valjda smo mi tu da biramo?! Da male plastične autiće zamijenimo luksuznim automobilima. Čini mi se da danas žene koje idu u tom smjeru nazivaju "sponzoruše". Mislim da se takve ne udaju nego da su više kao dodatna oprema. (Univerzalna - za više tipova automobila).

Kako sam odrastala počela sam više čitati i zaključila da ne bu to na dobro. Moj budući bogati muž bi inzistirao da mi glavna lektira bude kuharica. K'o da je isto teorija i praksa. Ako budem gubila vrijeme nad knjigama kako ću imati vremena za sebe i svog budućeg bogatog muža ?! Pravi je problem nastao kad sam uspjela zaraditi svoj prvi "dinar". Kome treba bogati muž kad sama sebi mogu zaraditi, i ne trpjeti nečije prigovaranje na što trošim novac. Još da ja nekog uzdržavam?!?!? Budući bogati muž je imao još jednu prepreku - uobraženu mladu djevojku koja se inati.

Shvatila sam da su  bogati muževi stekli bogatstvo i da oni zapravo ne vole "žene "dodatnu opremu " i da i sami cijene kad se nešto postigne vlastitim radom i znanjem. Ako ih novac nije baš u tolikoj mjeri osvojio da je euro njihov službeni jezik (znam i taj, više aktivno manje pasivno). Ipak su i bogati budući muževi samo muškarci.

Ne znam kad je točno nestala moja vizija rješavanja egizstencijalnih problema udajom za bogatog muža. Možda mi se nije svidjela kravata ne nekom od bogatunskih odijela (čini li čovjeka ?!). Barem ne moram strahovati gdje parkiram novi BMW.

A bilo je tako jednostavno....samo sam se trebala bogato udati.

Arhiva

Reklama