Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

01.12.2008. 23:05:20 - Hrvoje Burić

TK Pregrada

Foto: Davor Špiljak

Devedesetih godina tenis na krilima naših Ivaniševića, Prpića, Majoli te legendarnih Samprasa i Agassija dobiva na popularnosti u Lijepoj našoj pa tako i u Pregradi. Sukladno tome, tvornica Emka d.d. izgradila je teniske terene u Pregradi 1992. godine. Prvu tenisku školsku godinu igralo je nekoliko tenisača koji se i danas aktivno njim bave. Mnogi od njih odlazili su na brojne turnire na županijskoj te na nacionalnoj razini. Tu su bili talenti poput braće Brežnjak, Horvat Davora te mnogih drugih. Nakon jednog perioda došlo je do laganog zasićenja građana te se u jednom trenutku gubi volja za tim sportom koji se naziva i bijelim sportom. U tom periodu tereni su zapušteni i nisu bili održavani dok se nije pojavio Dražen Novak, veliki zaljubljenik u taj sport, te je njemu Emka dala terene na korištenje. On je 2005. godine osnovao teniski klub TK Pregrada i od tada vrši dužnost predsjednika.

TK Pregrada danas okuplja oko 60 seniorski članova iz Grada Pregrade, te susjednih općina Krapine, Krapinskih Toplica, Huma na Sutli, Tuhlja itd. Godišnja članarina iznosi samo 400 kuna. Uključuje cjelogodišnje igranje u dnevnom terminu, a noćno se samo doplaćuje. Članarina za djecu je upola jeftinija tako da je tenis u Pregradi pristupačan gotovo svima. Zahvaljujući upravo Novakovom trudu, tereni su vrlo dobro održavani. Članovi kluba sudjeluju u brojnim radnim akcijama pa su tako obojili ogradu oko oba terena zaštitnom bojom, na mreži su zamijenjene sajle za njeno napinjanje. Uz pomoć sponzora i simboličnih članarina kupljeni su novi tepisi za povlačenje terena nakon mečeva, a također su putem donacija dobivene nove zaštitne tkanine za vjetar. TK Pregrada kupio je prošle godine za članove kluba španericu tako da svaki član može ugraditi žicu za reket. Uz pomoć HEP-a reflektori za noćno igranje opet su u pogonu. Uređena je i svlačionica s WC-om koji daje potreban komfor za sve igrače. Za navijače i one koji dođu pogledati neki zanimljiv susret pripremljene su klupe.

TK Pregrada se natječe u Ligi Zagorja, Veteranskoj ligi, dvije interne lige te organizira mnoge turnire tokom godine. O svemu tome smo razgovarali s osobom zaduženom za odnose s javnošću Ivanom Pogačićem koji nam je rekao mnogo toga o ovom sportskom klubu.

Teniski klub je ove godine imao najplodniju sezonu do sada. U vrlo jakoj veteranskoj ligi u Sloveniji u kojoj se natječu kao jedini klub iz Hrvatske osvojio je prvo mjesto. U finalu su svladali igrače Šentjura na gostujućem terenu i tako pokazali da ni veterani još nisu za 'baciti'. Kako mladi igrači brzo upijaju znanje od starijih, pokazalo se mjesec dana kasnije kada je igrano finale Lige Zagorja. TK Pregrada je pokorila Zagorje i uzela najveći pehar. Da bi slavlje bilo još veće, druga ekipa, tj. "Pregrada 2" osvojila je odlično treće mjesto. Na kraju se na drugom mjestu našla ekipa "Krapine 1" dok je  "Krapina 2" bila na četvrtom mjestu.

Ono po čemu je također Pregrada na prvom mjestu u Zagorju, je i broj tenisača. Naime, klub ima više od 60 članova, što muških što ženskih, ali ono najvažnije je da su svi ti članovi aktivni. Ove godine su zato igrane dvije lige. U prvoj ligi su se tako našli najbolji od prošle godine. Pobjednik je, kao i lani, Boris Brežnjak -  igrač s najviše teniskih odličja i pehara. Na drugo mjesto se ponovno vratio Marko Kantoci dok je treće mjesto zauzeo veteran Stjepan Škrlec. Druga liga, za koju je ove godine bio veliki interes, pripala je Tomislavu Krivcu, na drugom mjestu se našao Dario Zagvozda dok je treći bio Goran Kantoci.

Sljedeće će se godine formirati jedna liga, ali na malo drugačiji način. Igrat će se 'piramidalan' sustav natjecanja što će velikom broju članova omogućiti da se bore za naslov najboljeg tenisača u Pregradi.

TK Pregrada organizira nekoliko turnira tijekom godine, što otvorenog što zatvorenog tipa, te će se tako nastojati raditi i sljedećih godina. Rezultate ovogodišnjih turnira, a i onih lanjskih možete naći na njihovim stranicama www.tk-pregrada.com.

Ono što se posebno mora naglasiti i zahvaliti je čovjek bez kojeg ničega od ovog ne bi bilo, a to je predsjednik Dražen Novak. To je čovjek koji svake godine sa neviđenim entuzijazmom i voljom pobrine da imamo najbolje terene u ovom djelu Hrvatske rekao je Pogačić. Na kraju može se reći da će se tenis sijedećih godina u Pregradi igrati još intenzivniji te da će biti još zanimljivih i ujednačenih mečeva.

Arhiva

Reklama