Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.01.2015. 10:40:15 - Jelena Jazbec

Božićno-novogodišnji koncert na Vinagori

U prepunoj crkvi sv. Marije od Pohoda na Vinagori, zbor mladih je u četvrtak, 1. siječnja, sve prisutne počastio božićno-novogodišnjim koncertom.

Zbor je osnovan prije dva mjeseca na inicijativu našeg župnika, upravo u svrhu održavanja koncerta. Čine ga mladi župljani župa Vinagora i Marinci, a svi oni proteklih tjedana iznimno su se trudili kako bi prvim koncertom svojoj publici pružili jedinstven doživljaj. U tome im je najviše pomogla voditeljica zbora, gospođa Dijana Stefanović. Zahvaljući svome znanju i iskustvu, omogućila je da ovi mladi amateri okupljeni u pjevačku skupinu zvuče kao jedan i oduševe vinagorsku publiku.

A crkva sv. Marije od Pohoda prvog dana nove godine zaista je okupila mnoštvo ljudi koji su se sa znatiželjom popeli na vinagorski breg, želeći prisustvovati takvom nesvakidašnjem događaju za ovu malu župu. Zvijezda večeri bio je upravo zbor mladih, čiji su članovi izveli desetak pjesama, među kojima su "Bijeli Božić", "Rodil nam se Mesija", "Zvončići" i "Rock my soul". Svojom radošću i pozitivnom energijom osvojili su srca publike te na taj način okupljenima pružili najljepši početak nove godine.

Osim zbora, koncert su uveličali gosti iz Laza, Dragutin Hrastović i Ivan Vulama. Dragutin Hrastović iznimno je popularan na duhovnoj glazbenoj sceni. Iza njega stoji bogata petnaestogodišnja karijera iz koje su proizašla čak četiri albuma. Vinagorska publika uživala je u njegovom nastupu, četiri autorske pjesme posvećene Majci Božjoj, koje je izveo u pratnji svog nećaka, Ivana Vulame.

Nerijetko, male župe poput Vinagore i Marinaca bore se s pasivnošću i nedostatkom volje da se pokrenu ovakvi sadržaji, a događaji poput ovog koncerta pokazuju kako se uz dobru volju, trud, rad i zajedništvo, i u malim mjestima mogu pokrenuti velike stvari.

 

Reklama