Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.02.2007. 11:10:23 - Ivan Pogačić

Čudo u Sloveniji: "Veliki" Brežnjak na koljenima

Hoće li Boris i ove godine biti na slici sa dva pehara??? Hoće li uopće biti na slici??? Hoće li???

Ono što se jučer dogodilo u susjednoj nam Sloveniji, u najmanju je ruku, velika stvar.

U naslovu ono "Brežnjak" odnosi se na Borisa, a kad kažem "Veliki" mislim na njegovu nepobjedivost na teniskim terenima, ali...

Boris Brežnjak je već godinama igrač broj 1 u Pregradi i jedino ako se on ozlijedi, nekolicina ostalih, ima šansu da okusi dio torte na kojoj piše - Najbolji tenisač. Prošle godine, recimo, Boris jedino nije osvojio turnir za Branje grojzdja (izgubio je od slovenca Blaža), dok je u ostalima, drugima dao male šanse za dobivanje čak i seta. Osvojio je turnir za otvaranje sezone, zatim Otvoreni turnir u lipnju, najimpresivniji je bio u ligi Pregrade gdje je pobijedio apsolutno sve i sa maksimalnim brojem bodova završio sezonu. Kasnije je osvojio i Masters TK Pregrade, zatim i jaki Memorijalni turnir" Davorin Šutina". Ali pazite sad ovaj podatak - prošle godine nije izgubio ni jedan meč od nekog iz našeg grada (a mislim da ni pretprošle).

Ali ove godine... hm... to je druga priča!

Sezona još nije ni počela, a on je već dobio porciju, već je bio na koljenima, odnosno, već je bio rasturen! A znate ko ga je pobijedio - JA, ha, ha!!! Citirat ću riječi jednog mog prijatelja (T.Š. (24)) koji je , kad me danas nazvao i čestitao mi, rekao: "Pogačiću, ono što su mnogi sanjali, ti si dosanjao!" Upravo zbog toga sam želio podijeliti sreću s vama i napisati ovaj članak.

Evo nešto i o samom meču: U prva tri gema doslovno sam povukao teren sa njim. Morao sam malo usporiti, ipak je on Boris Brežnjak. Nakon 5-2 za mene, vratio se i došao do 5-4, ali samo do tud je i došao - prvi set 6-4. U drugom setu je on malo stisnuo i malo me prošetao (skoro sam ostal bez zraka), sve do 4-1 za njega. A onda je opet krenuo Pogačić express i sa 5 gemova u nizu došao do pobjede karijere.

Pogačić- Brežnjak B. 6-4, 6-4.

Na kraju vam moram reći, bio je to prijateljski susret, ali opet, pobjeda je pobjeda.

Nakon tih dvoranskih priprema u Rogaškoj (cijelo smo vrijeme (do jučer) vježbali parove i to Boris i ja protiv Kruneka i Denisa), vraćamo se na naše Pregradske zemljane terene (najbolje u županiji, a i šire). Kad? Možda već ovaj tjedan, jer vidio sam predsjednika TK Dražena da već marljivo valja i priprema terene za igru. Ove godine će se vjerojatno formirati 2 lige (budući da ima mnogo zainteresiranih tenisača), a biti će i više turnira nego lani.

Kakva će to teniska sezona biti!!!

P.S. Boris, navikni se na poraze, jer, bit će ih još!!!

Reklama