Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

31.03.2007. 17:03:20 - Ivan Pogačić

Malo o meni, nešto o Brežnjakima i Glasu i teniskoj ligi

Pogačić - Brežnjaki: 2-0

Oba ....................................................................... su pala

Oba ....................................................................... su pala

Prije tri tjedna na terenima teniskog kluba Pregrada, ponovno je veliki Brežnjak bio na koljenima.

Ovaj puta kad kažem Brežnjak mislim na Kruneka, a kad kažem veliki, mislim na njegov nos. Rezultat vam ne budem napisao jer neću baš da Kruno ostane bez mušterija u Asu. Recimo samo da je dobio "kvrgu". Tako su nesavladivi Brežnjaki koji su se praktički uvijek nalazili u finalima turnira i gdje bi Kruno uvijek (osim u parovima) izvukao kraći kraj, dobili porciju prije početka Pregradske lige.

Ali nije cilj ovog članka da se hvalim kako sam ih razbio, ali i ne samo njih (pali su svi koji su svoje tenisko znanje odmjeravali sa mnom). Za sada imam 15 (riječima petnaest) pobjeda u nizu i jedini sam neporažen ove godine (ko Brežnjak B. prošle). Ali opet sam se zanio...

Cilj ovog članka je pozvati vas da se pridružite ovogodišnjoj Pregradskoj teniskoj ligi!

Ove će se godine ona igrati na malo drugačiji način nego što je to bilo lani. I dok je prošle godine, kad se igralo po principu "svaki sa svakim", pehar najboljeg uzeo Boris Brežnjak, ove će mu godine to teže poći za rukom (ne mislim samo zbog mene, već i zbog sustava natjecanja).

Budući da se očekuje preko 30 nadobudnih igrača, liga će ove godine biti podijeljena na dvije grupe. Te dvije grupe biti će podjednake jačine jer će se ždrijebom razvrstati nositelji (prvih deset iz prošlogodišnje lige). Svi znamo da Glas nije u ulozi nositelja, pa se zato nadam da će doći u moju skupinu, jer "dva boda su dva boda". Kad smo kod bodova, samo da napomenem - svaki osvojeni set nosi po bod. Nadalje, do 01.07. bi se trebao odigrati taj prvi dio sezone (što bi za igrače značilo, nešto malo više od meča po tjednu), a onda bi tenisači koji su po rankingu u prvoj polovici svoje lige ušli u tzv. LIGU ZA PRVAKA, dok bi oni koji se nalaze "ispod crte" koja označava polovicu njihove lige išli u LIGU ZA OSTANAK. Taj drugi, mnogo interesantniji, dio natjecanja odigrao bi se od 01.07- 01.10. Cilj ovakvog sustava natjecanja je selektiranje za drugu godinu, kada će se formirati Prva i Druga teniska liga Pregrade. U Prvoj bi ligi naravno igrali najbolji Pregradski tenisači, dok bi u Drugoj snage odmjeravali Glas i njemu slični, odnosno početnici i slabiji igrači.

Da ne duljim, svi zainteresirani trebaju se javiti predsjedniku TK Pregrada Draženu Novaku na mob. 098/936-5075 , najkasnije do ponedjeljka 02.04.2007., kada će se na teniskim terenima i održati izvlačenje.

Što još napisati, osim - ODVAŽI SE, POSTANI ČLAN TENISKOG KLUBA PREGRADA i pokušaj me pobijediti!

Reklama