Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.06.2013. 23:03:52 - Zaklada Nizozemska Hrvatska

'De Trossen Los' nastupaju u Haagu povodom Hrvatskog ulaska u EU

Hrvatsko veleposlanstvu u Haagu, Ministarstvo vanskih poslova Kraljevine Nizozemske i Grad Haag organiziraju 1. srpnja 2013. s početkom u 14 sati u parku Malieveld u Haagu svečanu proslavu prigodom prustupa Hrvatske Europskoj uniji.

Na poziv Hrvatskog veleposlanstva u proslavu je uključena i Zaklada Nizozemska-Hrvatska. Veleposlanica Republike Hrvatske, gđa Vesela Mrđen Korać uputila je zakladi zamolbu s pozivom muškom pjevačkom zboru De Trossen Los iz grada Twello da nastupi na ovoj proslavi. Razlog ovom časnom pozivu zboru De Trossen Los je u tome što taj zbor već godinama promovira hrvatsku tradicijsku glazbu te njeguje prijateljstvo i kulturne veze izmedu Hrvatske i Nizozemske, tako je primjerice u rujnu 2010. s oduševljenjem prihvaćen na nastupima u Hrvatskoj. Zbor je tada prigodom obilježavanja svoje pete obljetnice postojanja bio pozvan nastupiti na četiri koncerta u okviru manifestacije 'Berba grojzdja' u Pregradi u Hrvatskom zagorju.

Gradonačelnik grada Haaga gosp. Jozias van Aartsen, glavna tajnica MVP Nizozemske gđa Renée Jones-Bos i hrvatska veleposlanica gđa Vesela Mrđen Korać će nakon prigodnih govora zasaditi drvo prijateljstva u "Aleji Europe" u parku Malieveld a zbor De Trossen Los će tijekom ceremonije sadnje drva i prigodnog domjenka u parku Malieveld i Pavilionu predstaviti svoj pažljivo odabrani repertoar te će, između ostalog, ceremoniju upotpuniti hrvatska pjesma Glasna jasna – živila Hrvatska, himna Europske unije Freude schöner Götterfunken Ludwiga von Beethovena te prigodnim nizozemskim pjesmama.

Reklama