Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.12.2014. 11:37:33 - Maja Krušlin

Dobri duh rock'n'rolla zagrijao Pregradu

Foto: Dalibor Grilec - Fotoklub

Da rock glazba nije zaboravljena u gradu Pregradi, unatoč kiši i lošem vremenu, pokazao je uspješan humanitarni rock koncert 6.12.2014. u cafe baru Arka. Udruga za informiranje Pregrada.info organizirala je ovaj koncert u svrhu prikupljanja sredstava za kupnju automatske digitalne meteorološke postaje.

Podatke koje bi bilježila postaja, objavljivali bi se redovito na portalu udruge www.pregrada.info. Korist od meteo stanice imali bi i učenici OŠ Janka Leskovara koji bi na taj način mogli kvalitetnije sudjelovati u Globe programu, svjetskoj mreži učeničkih meteo stanica. Projekt su zatim podržale i razne udruge s područja Pregrade te će tako dobro doći medarima, vinogradarima, paraglajderima, a i samom gradu Pregradi, jer će jedna crvena strelica na pljusak.com karti Hrvatske biti usmjerena i na naš grad.

Humanitarni karakter koncerta osokolio je rock bendove s područja Krapine/Sv. Križa Začretja, Pregrade, a jedan je bend potegnuo čak i iz Zagreba, kako bi besplatno odsvirali svoje autorske stvari i na taj način podržali akciju. Hvala im još jednom na tome.

No, hajmo redom. Prvi su nastupili akustični duo imena DUST 'N' BONES iz Pregrade koji su u svom aranžmanu izvodili poznate rock hitove. Sve su nas ugodno iznenadili svojim talentom i interpretacijom. Nakon njih je zagrebački band GERY virtuozno odsviralo svoje autorske stvari i zagrijao atmosferu. Možemo slobodno reći da su im stvari vrhunske i nabijene dobrim starim rock ritmovima te da ćemo ih prvom prilikom opet zvati u Pregradu.

Fantastična energija i jačina autorskih pjesama koju su donijeli TRI KAPI KRVI ne može se opisati na listu papira, njih se definitivno treba poslušati uživo. Dečki su strašni, moja osobna preporuka svima koji vole žestoku svirku da ih svakako vide i čuju. No, band na koji smo posebni bili ponosni iz čijih redova je i naš dragi član udruge i veliko ime pregradske glazbene scene, AD HOC digao je sve prisutne na noge. Zašto? Pa zato što dečki stvarno znaju svirati. Ne samo to, već su od svih prisutnih bendova imali najveći broj glazbenika i najviše instrumenata. Da se može odsvirati rock 80-tih treba sve to, od klavijatura do vokala. Šalu na stranu, no toliko su dobri da su se odlučili ozbiljnije pozabaviti svirkama i to pod novim imenom VERSE. Veselimo se ih čuti i dalje, nadamo se sa što više autorskih pjesama.

Velika hvala svima prisutnima što su došli i donacijama podržali ovaj humanitarni koncert. Nadamo se da su se dobro zabavili. Hvala cafe baru Arka na izuzetnoj susretljivosti na organizaciji ovog koncerta i što su i samim time bili veliki dio ove akcije.

Hvala svim bendovima što su došli i odsvirali for free i dokazali što je pravi duh rock and rolla te što će i njihovom zaslugom i zaslugom svih podržavatelja projekta, mali i veliki građani/ke grada Pregrade, kvalitetno mjeriti svoje (ne)vrijeme i biti dio Crometeo tima.

Svi koji to žele, donaciju za projekt mogu uplatiti na žiro račun udruge HR39 2340 0091 1106 4506 5 uz napomenu "Donacija za meteo stanicu".

Više fotografija možete pogledati na stranicama Fotokluba Pregrada.

 

Reklama