Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

06.12.2014. 15:36:03 - Pregrada.info

Večeras humanitarni rock koncert

Večeras se u cafe baru Arka održava humanitarni rock koncert koj počinje u 21 sat. Sav skupljeni prilog investirat će se u projekt izgradnje automatske digitalne meteorološke postaje kod Osnovne škole Janka Leskovara u Pregradi.

Na koncertu nastupaju: DUST 'N' BONES,  GERY, TRI KAPI KRVI i AD HOC.

 

Pozivamo vas da svojim sudjelovanjem pomognete ovom projektu.

O projektu

Pregrada.info krenula je u akciju prikupljanja sredstava za kupnju automatske digitalne meteorološke postaje. Ideja ovog projekta je postaviti meteorološki uređaj na području Pregrade te u realnom vremenu objavljivati izmjerene meteorološke podatke na internetu.

Meteorološka postaja će biti od velike koristi svim djelatnostima koje ovise o vremenskim promjenama. Svakodnevna mjerenja i moguća detaljnija istraživanja svakako će doprinijeti boljoj informiranosti te prema tome i pomoći u daljnjem razvoju raznih djelatnosti i usluga.

Uređaj će biti postavljen u neposrednoj blizini Osnovne škole Janka Leskovara te će se tako omogućiti učenicima kvalitetnije sudjelovanje u Globe programu koji je svjetska mreža meteoroloških učeničkih postaja.

Digitalna meteorološka postaja mjeri tridesetak parametara: od temperature zraka, postotka vlage, UV zračenja pa sve do količine padalina, jačine i smjera vjetra, izlaska i zalaska sunca. Svi ti podaci mjere se svakih 10-ak sekundi i automatski će se objavljivati na posebnoj stranici na portalu www.pregrada.info. Tako će ti podaci biti ažurni i dostupni velikom broju zainteresiranih.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga, molimo Vas da nam se javite.

Uplatu možete izvršiti na naš žiro račun:
HR39 2340 0091 1106 4506 5

uz napomenu "Donacija za meteo stanicu".

Unaprijed zahvaljujemo,

Kontakt:

Josip Krušlin – predsjednik udruge i koordinator projekta
099/396-9624
info@pregrada.info

Reklama