Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.09.2015. 18:32:35 - TZ Pregrada

Gledajte Pregradu uživo putem interneta

Manifestacija "Branje grojzdja" ove godine obilježava 45. godišnjicu. Ono čime se Grad Pregrada uvijek može dičiti je snaga ljudi i njihova ljubav prema vlastitom gradu. Prije nekoliko godina zaživjela je tako web stranica branjegrojzdja.pregrada.hr isključivo trudom i radom volontera. Web stranicu slijedilo je fotobranje.pregrada.info na kojoj se mogu pratiti fotografije s manifestacije; kao i na FB stranici "Fotkajmo branje" www.facebook.com/fotkajmoberbu.

Prošle godine priča je nagodrađena projektom live-stream; manifestaciju je tako bilo moguće pratiti uživo i putem interneta.

Kako ne bi sve ostalo samo na praćenju manifestacije, pobrinuo se tim Ultime. Projekt postavljanja automatske meteorološke postaje koji su proveli udruga Pregrada.info i Osnovna škola Janka Leskovara proširen je u travnju. Tada je postavljena kamera spojena na internetsku stranicu, na kojoj su bili dostupni i meteorološki podaci. Kamere su sada postavljene na dodatne tri lokacije: Ulicu Stjepana Radića, Muzej Grada Pregrade te Kunagoru.

Tako od danas u našem gradu možete uživo pratiti gradska zbivanja 0-24 putem interneta s četiri lokacije putem portala uzivo.pregrada.hr.

Na internet stranici su uz sliku dostupne i informacije o trenutnim vremenskim prilikama i vremenskoj prognozi. Kamere ostaju trajno postavljenje i nakon manifestacije "Branje grojzdja". Osim što služe kao turistička promocija našeg grada, od koristi su i čitavoj lokalnoj zajednici.

Projekt je u cijelosti financiran kroz sponzorstva. Zahvaljujemo se timu Ultima, udruzi Pregrada info i Etimu na provođenju projekta. Zahvaljujemo se Kiku, Niskogradnji i Planinarskom društvu "Kunagora" na suradnji i spremnosti da nam ustupe prostor, internet vezu i napajanje za kamere.

A sve te zanimljive linkove od danas možete naći na na pregrada.info portalu s lijeve strane u izborniku "Korisno".

Reklama