Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.05.2015. 10:01:21 - Ultima d.o.o.

Pregrada uživo

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

izuzetno nam je zadovoljstvo predstaviti projekt "Pregrada uživo". Naime, na adresi live.ultimalabs.com  od sada putem interneta možete uživo vidjeti sliku Pregrade, neovisno o tome gdje se u tom trenu nalazili. Svi oni koji su zbog studija, posla ili nekog drugog razloga na privremenom boravku izvan grada, sada mogu jednostavno provjeriti kakva je situacija doma. Isto vrijedi i kada planirate put u Pregradu, naročito u zimskim mjesecima ili u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika. Na ovaj način možete točno vidjeti što vas na odredištu očekuje. Vjerujemo kako će slika uživo biti zanimljiva i onima koji ne žive u Pregradi pa se može koristiti i za promociju našeg grada. 

Jedno od pitanja koje gotovo svi postavljamo svakog jutra jest - kakvo će danas biti vrijeme? Ponekad nas to zanima i za narednih nekoliko dana. Odgovor nam je važan jer na temelju njega odlučujemo kako se taj dan obući i koje vanjske aktivnosti ćemo planirati. Zbog tog pitanja na stranici smo uključili podatke o vremenskim uvjetima i to u tri kategorije: aktualni podaci, prognoza za trenutni i iduća tri dana te detaljna prognoza za idućih 36 sati. Aktualne podatke očitava automatska meteorološka postaja udruge Pregrada.info. Smatramo da je instalacija ove postaje bila hvalevrijedna inicijativa i iz tog smo razloga sufinancirali njezinu nabavu. Očitani podaci s postaje svakih se pet minuta internetom šalju američkom meteorološkom servisu Weather Underground te se temeljem njih formira vremenska prognoza. Naš sustav svakih nekoliko minuta preuzima skup podataka sa stranice Weather Underground, kombinira ih sa slikom uživo i na taj način stvara stranicu "Pregrada uživo".

Kod izrade stranice vodili smo računa o tome da se jednako dobro prikazuje na računalu i na ostalim uređajima, kao što su mobilni telefoni i tableti. Tijekom noći ne očekujte puno jer će se slika svidjeti uglavnom onima koji vole apstraktnu umjetnost. Pogledajte, možda vam se dopadne. Prognoza funkcionira bez ograničenja 0-24.

Kamera je postavljena na adresi Stjepana Škreblina 4, kat iznad našeg ureda. Vlasnici poslovne zgrade, Jasna i Tomislav Krušec, besplatno su ustupili prostor za postavljanje kamere te financiraju električnu energiju potrebnu za njezino napajanje. Na tome im od srca zahvaljujemo! Svu ostalu potrebnu računalnu i telekomunikacijsku infrastrukturu financira Ultima. Ovaj projekt realiziran je sukladno našoj politici društveno odgovornog poslovanja. Vjerujemo kako je svatko od nas odgovoran za dobrobit zajednice u kojoj živi i djeluje i u tom smislu sudjelujemo u projektima za koje smatramo da doprinose boljitku društva u cjelini. Nadamo se da je "Pregrada uživo" takav projekt i da će vam biti od koristi.

Reklama