Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

21.11.2016. 14:28:43 - Petra Vdović

Grad Pregrada objavio rang listu učeničkih stipendija

Na web stranici Grada Pregrade objavljena je rang lista učeničkih stipendija za ovu školsku godinu. Kao i prošle godine, pravo na stipendiju u iznosu od 200 kuna moglo je ostvariti deset učenika. Ove godine za učeničku stipendiju prijavilo se 26 učenika srednjih škola, za razliku od prošle godine kada se za istu stipendiju prijavilo njih šesnaestero.

Prema natječaju, objavljenom 5. listopada 2016., pravo na stipendiju mogli su ostvariti redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Pregrade, a koji to pravo nisu ostvarili po nekom drugom osnovu. Bodovanje se vršilo na temelju socijalnih kriterija, uspjeha u školi, godina školovanja te ostalih otežavajućih okolnosti materijalnog položaja kućanstva (djeca branitelja i invalida Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja, učenici s invaliditetom), a dodatni bodovi mogli su se ostvariti osvajanjem jednog od prva tri mjesta na natjecanjima učenika.

U roku od osam dana od objave liste, podnositelji zahtjeva imaju pravo podnijeti prigovor gradonačelniku, koji potom na prijedlog Odbora odlučuje o tom prigovoru. Na osnovi konačne rang liste, Grad sklapa Ugovor o dodjeli stipendija s učenicima koji su zauzeli prvih deset mjesta na rang listi.

Reklama