Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.12.2017. 14:20:45 - Grad Pregrada

Grad Pregrada primio zahvalnicu za kontinuiranu podršku i pomoć udrugama osoba s invaliditetom

U Velikoj galeriji grada Zaboka prošlog je petka održan okrugli stol kojim je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Tom prigodom dodijeljene su i zahvalnice Krapinsko-zagorskoj županiji te jedinicama lokalne samouprave za kontinuiranu podršku i potporu za rad udruga osoba s invaliditetom na području KZŽ. U ime Grada Pregrade zahvalnicu je primila zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić.

Cilj ovog okruglog stola bio je upoznati i senzibilizirati lokalnu zajednicu s potrebama osoba s invaliditetom te unaprijediti suradnju između predstavnika lokalne vlasti i nevladinih organizacija. Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina Nadica Jokić, prof. psihologije, informirala je udruge osoba s invaliditetom o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada, dok je na temu međusobnog razumijevanja i suradnje osoba s invaliditetom i lokalne zajednice govorila Dragica Slakoper Lisica, prof. psihologije iz Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnice Obiteljski centar KZŽ.

U glazbenom su programu sudjelovale članice KUD "Stubica" i Tomislav Goluban.

Događanje je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije.

Reklama