Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.03.2018. 19:32:52 - Krapinsko-zagorska županija

Hrvoje Novak izabran za predsjednika Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije

Na konstituirajućoj sjednici četvrtog saziva Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije održanoj u Mariji Bistrici, Hrvoje Novak iz Pregrade izabran je za predsjednika, a Jurica Vugrek iz Novog Golubovca za njegovog zamjenika.

Na Javni poziv za ovaj saziv županijskog Savjeta pristiglo je 15 kandidatura, a Županijska skupština je tajnim glasovanjem na svojoj sedmoj sjednici održanoj 6. ožujka izabrala 11 članova Savjeta mladih i njihove zamjenike. Izabrani su Deni Hršak i zamjenica Mia Kranjčec, Mario Lipnjak i zamjenica Katarina Drašković, Jurica Vugrek i zamjenica Kristina Brozd, Nikolina Bertol i zamjenica Sandra Plečko, Hrvoje Novak i zamjenica Iva Gorički, Kristina Rafaj i zamjenica Ana Ptić; Lucija Buhin i zamjenik Matija Kraševac, Maja Martinjak i zamjenik Tomislav Vešligaj, Lovro Srebačić i zamjenik Vid Lež, Željka Kramarić i zamjenik Filip Majerić te Danijela Lončar sa zamjenikom Martinom Sporišem.

Konstituirajuću sjednicu je do izbora predsjednika vodila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je članice i članove Savjeta upoznala s osnovnim zadaćama Savjeta mladih te zaželjela nastavak kvalitetne suradnje sa Županijom i Županijskom skupštinom koja je Savjet mladih uključila u brojne aspekte vlastitog rada. "U Krapinsko-zagorskoj županiji postoji kontinuitet Savjeta mladih, koji je uvijek privlačio pozornost samih mladih. To je dakako dodatna vrijednost Krapinsko-zagorske županije jer je glas mladih itekako bitan u vođenju javnih poslova, pa tako i u vođenju javne politike naše županije", istaknula je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Predsjedniku i njegovom zamjeniku na izboru je čestitala i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je pritom istaknula kako je izuzetno važno da Savjet mladih kao savjetodavno tijelo svojim prijedlozima i komentarima pridonosi formiranju javnih politika koje su vezane za mlade, ali isto tako i svim drugim područjima.

Županijski savjet mladih Krapinsko – zagorske županije savjetodavno je tijelo Krapinsko-zagorske županije koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Županije. U okviru svog djelokruga Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnima za rad Savjeta mladih, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Županijske skupštine koja su od interesa za mlade. Pritom Savjet mladih daje mišljenje Županijskoj skupštini prilikom donošenja ili predlaže donošenje različitih akata koji su od osobitog značaja za mlade.

 

Reklama