Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.10.2017. 15:10:28 - Petra Vdović

Grad Pregrada i općine Desinić i Hum na Sutli uputili dopis ministru Mariću u svezi reorganizacije Porezne uprave

"Izostavljanje Pregrade iz ustrojavanja ispostava Porezne uprave nije razumljivo i lokalne poduzetnike dovodi u neravnopravan položaj"

Foto: Mreža tv

"S današnjim datumom upućen je dopis ministru financija, dr. sc. Zdravku Mariću i ravnatelju Porezne uprave, Zdravku Zrinušiću, dipl.oec., u vezi reorganizacije Porezne uprave u Gradu Pregradi", stoji na službenoj web stranici Grada Pregrade.

Dopisom su gradonačelnik Marko Vešligaj te njegovi kolege, načelnik Desinića Zvonko Škreblin i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša zatražili ponovno razmatranje nove reorganizacije Porezne uprave na temelju uvažavanja gospodarskih, teritorijalnih, prometnih i povijesnih aspekata, a sve s ciljem izmjene članka 70. Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija (NN 54/17), na način da se u Pregradi ponovno ustroji Ispostava Porezne uprave.

U dopisu su potpisnici istaknuli kako su poduzetništvo i obrtništvo Krapinsko-zagorske županije  najrazvijeniji upravo na području koje pokriva Ispostava Porezne uprave u Pregradi dodavši da u gradu te općinama Desinić i Hum na Sutli posluje 157 poduzetnika i 268 obrtnika, koji zapošljavaju četvrtinu ukupno zaposlenih radnika u cijeloj županiji. Poduzetnici na ovom području ostvaruju četvrtinu ukupnih prihoda Krapinsko-zagorske županije, a s obzirom da su izvozno orijentirani, ostvaruju gotovo polovicu ukupnih županijskih prihoda od prodaje u inozemstvu. Također su napomenuli kako ustrojavanje ispostava Porezne uprave u Zlataru, Krapini, Zaboku i Donjoj Stubici, uz istovremeno izostavljanje Pregrade koja je teritorijalno i prometno izdvojena i ima dugu tradiciju sjedišta kotara, općine i gradskog središta, nije razumljivo te lokalne poduzetnike dovodi u neravnopravan položaj.

Reklama