Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.05.2015. 09:32:03 - GDCK Pregrada

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Cvenog križa, 8. Svibnja 2015.godine, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, te Srednjom školom Pregrada i Kostel prometom, organizirao je izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Po prvi puta akcija darivanja organizirana je u Srednjoj školi Pregrada s ciljem uključivanja učenika i studenata u humanu obitelj darivatelja krvi te promocije humanosti i plemenitosti među mladima. Velik je broj mladih pokazao interes za darivanje krvi – od 53 osobe koje su pristupile liječničkom pregledu (18 muškaraca i 35 žena), njih je 43 dalo krv (17 muškaraca i 26 žena). Broj darivatelja koji su krv dali po prvi puta bio je 22, što iznosi 51,16% od ukupnog broja darivatelja!

Obzirom na iskazanu hrabrost naših novih mladih darivatelja, čast nam ih je poimence nabrojati: 1.Ana Bolarić, 2.Elena Cvetanović, 3.Marta Drenški, 4.Karlo Hercigonja, 5.Juraj Horvat, 6.Sebastijan Kiseljak, 7.Petra Kovačić, 8.Julijana Krizmanić, 9.Andreja Leskovar, 10.Sara Lugarić, 11.Valentina Malarić, 12.Lucija Mikša, 12.Ivan Pavlić, 14.Jurica Periša, 15.Lucija Posilović, 16.Petra Ružak, 17.Kristina Smud, 18.Ines Starovečki, 19.Dalibor Vnučec, 20.Ana-Marija Vranješević, 21.Dino Vuksan, 22.Sanja Ščapec.

Darivateljima koji su po prvi puta darovali krv, čestitamo na humanom činu kojim su se upisali u veliku humanu obitelj i postali članom Hrvatskog Crvenog križa!

U Kostel prometu odaziv je bio nešto manji – od ukupno 28 osoba koje su pristupile, krv su dale 22 osobe (14 žena i 8 muškaraca), od čega 3 osobe po prvi puta: Luka Burić, David Grahovar i Štefica Perper.

Zahvaljujemo Srednjoj školi Pregrada na suradnji i doprinosu našem nastojanju da mladima, na kojima svijet ostaje, usadimo humane vrednote koje će sa sobom nositi i širiti cijeloga života. Nadamo se da će izvanredna akcija darivanja krvi ubuduće postati praksom u zajedničkom nastojanju stvaranja rasadnika mladih ljudi s pozitivnim vrijednostima.

Zahvaljujemo tvrtki Kostel promet, Hrvo Foto-video studiju i Bistro Pajdašu na suradnji oko organizacije akcija.

I naravno, zahvaljujemo onima koji su svojim nesebičnim činom darivanja dijela sebe jer su time pomogli u spašavanju tuđih života.

 

Reklama