Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.05.2015. 10:00:25 - GDCK Pregrada

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa od 8. svibnja (koji je ujedno i datum obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa) do 15. svibnja 2015. godine, organizira niz akcija i događanja:

PETAK, 8.svibnja:

1) Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi (u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, Srednjom školom Pregrada i Kostel prometom) na dvije lokacije:

• SREDNJA ŠKOLA PREGRADA – od 8 do 11 sati u prostoru Srednje škole Pregrada

• KOSTELPROMET – od 12 do 15 sati u blagovaoni u Kostel prometu

(Na darivanje krvi sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i prije toga pojesti lagani obrok. Ne preporuča se jesti masna hrana ili piti alkohol prethodnog dana.)

2) PREDAVANJE na temu BOLESTI JETRE u dvorani za predavanja u GDCK Pregrada (stara ambulanta) s početkom u 19 sati – predavanje će održati Dijana Dečman, dr.med.

PONEDJELJAK, 11. svibnja:

1) Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi, tjelesne mase te dijeljenje edukativnih materijala na temu zdravlja (letci, knjižice) – na trgu Gospe Kunagorske u Pregradi – od 9-12 sati;

2) Vježbe razgibavanja, aerobic, istezanje otvoreno za sve građane u prostorijama GDCK Pregrada (prostor podruma) od 19 do 20 sati.

UTORAK, 12. svibnja:

Planinarenje na Kunagoru – kreće se u 11 sati sa gradskog trga.

SRIJEDA, 13. svibnja:

Vježbe razgibavanja, aerobic, istezanje otvoreno za sve građane u prostorijama GDCK Pregrada (prostor podruma) od 19 do 20 sati.

PETAK, 15. svibnja:

Dan otvorenih vrata Gradskog društva Crvenog križa Pregrada – pozvani su članovi Hrvatskog Crvenog križa, ali i svi ostali građani da nas posjete (u staroj ambulanti) od 9 do 15 sati gdje će se moći upoznati s djelatnostima GDCK Pregrada te će biti održan niz zanimljivih događanja:

- Mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, određivanje tjelesne mase;

- Dijeljenje edukativnih materijala na teme zdravlja, prevencije ovisnosti, zdravih načina života;

- Predavanje na temu "Utjecaj tjelovježbe na naše zdravlje" s početkom u 10 sati koje će održati L. Kolar, med.sestra;

- Predavanje "Prevencija trgovanja ljudima" (namijenjeno prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola) u 11 sati koje će održati M. Brezak;

- Predavanje na temu "Pravilna prehrana" u 12 sati;

- Usluge fizioterapeuta – masaža, konzultacije, vježbe pravilnog disanja.

 

Reklama