Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.03.2015. 21:27:27 - Petra Vdović

KUD Grada Pregrade pripojen KUD-u Pregrada

Na izvještajnoj skupštini KUD-a Pregrada održanoj u subotu, 21. ožujka, donesena je Odluka o pripajanju  KUD-a Grada Pregrade Kulturnom umjetničkom društvu Pregrada. Odluka o udruživanju jednoglasno je prihvaćena te su svi članovi iskazali interes, ali i sreću povodom pripajanja koje će biti službeno od 31. ožujka.

Ovim udruživanjem Pregrada dobiva snažan i jedinstveni KUD koji će nastaviti djelovati na promicanju kulturne baštine grada, ali i zagorskih običaja. Osim o spajanju dva KUD-a, na skupštini je bilo riječi o financijama, koje su vrlo transparentne te o aktivnostima koje su provodili. Tako je KUD prošle godine održao 25 nastupa i 133 probe, ali i nekoliko radionica te kulturnih druženja. Organizirali su 19. koncert zborskog pjevanja u župnoj crkvi te  surađivali s institucijama lokalne zajednice koja u najvećoj mjeri financira njihov rad. Uz to, snimili su spot za pjesmu "Peharček moj" poznatog desinićkog pjesnika Đure Prejca koja će biti najavna skladba nadolazećeg CD-a čija će se promocija održati u rujnu. I ove će godine Kulturno umjetničko društvo Pregrada nastojati raditi kao i dosada, posebno zato jer su ojačani novim članovima. Tako će već povodom Dana Grada održati koncert, a ubrzo nakon toga, obilježit će i Dan KUD-a kada će ugostiti kolege iz Vira.

Skupštini su nazočili brojni gosti među kojima gradonačelnik Marko Vešligaj, predsjednica Udruge folklornih koreografa i voditelja RH Senka Jurina te predsjednica KUD-a Grada Pregrade i direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. Svi gosti izrazili su zadovoljstvo povodom udruživanja dva KUD-a jer smatraju da Pregrada zaslužuje kvalitetan i snažan KUD s kojim će predstavljati svoj grad.

Reklama