Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.07.2017. 12:38:27 - Krapinsko-zagorska županija

Novih 133.000 kuna bespovratnih sredstava za pomoć poljoprivrednicima

Župan Željko Kolar potpisao je danas ugovore s novim korisnicima županijske potpore za povećanje stočarske proizvodnje te razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda.

Potpora za povećanje stočarske proizvodnje za kupnju ukupno 16 junica odobrena je OPG-u Pogačić Ivan u iznosu od 46.875 kuna, OPG-u Šivak Milica u iznosu od 38.622 kuna te 37.500 kuna za OPG Krajnik Dragutin, dok će se OPG-u Sinković Danijel potpora u iznosu od 10.000 kuna dodijeliti za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda, odnosno za nastup na sajmovima.

Župan Željko Kolar čestitao je poljoprivrednicima na uspješnoj prijavi za natječaje. "Izuzetno nam je bitno održati stočarsku proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije te pomoći našim poljoprivrednicima u promociji njihovih proizvoda. Uz mogućnost povlačenja europskih sredstava – za one koji imaju tu mogućnost, neophodno je da i mi svojim vlastitim mjerama pomažemo naše proizvođače,"  rekao je župan Kolar i istaknuo kako je Županija u 2017. godini, preko mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje, dodijelila više od 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Župan je podsjetio kako je još uvijek otvoren natječaj za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda te natječaj za povećanje stočarske proizvodnje  na koje se zainteresirani mogu javiti kako bi se dodijelila preostala rezervirana sredstva.

Ivan Pogačić istaknuo je zadovoljstvo mjerom smatrajući da je ona dobra za one koji žele raditi i nešto promijeniti na našem selu, dok je Dragutin Krajnik naglasio kako će kupnjom ovih junica njegovo gospodarstvo doživjeti pomak naprijed.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Reklama