Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.03.2019. 09:30:34 - Zagorje International

Novouređeni objekt ima 42 ležaja, sobe "Veronika", "Friedrich" i "Prejac" te pekarnicu s domaćim proizvodima u prizemlju

Foto: Zagorje International

U višenamjenskoj dvorani novootvorenog Hostela Wine Hill u Desiniću, u srijedu je održana četvrta sjednica Skupštine Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela. Prije početka sjednice, vlasnik Hostela Dalibor Hajdinjak i voditeljica Hostela Valentina Večerić Gorupić, predstavili su prisutnima sadržaj objekta, ukratko upoznali prisutne s planovima vezanima uz ugostiteljsku ponudu te najavili svečano otvorenje u svibnju, iako je objekt dobio sve potrebne dozvole, pa prvi gosti stižu već ovog vikenda. Hostel u prizemlju i na katu ima 42 kreveta, s mogućnošću još osam dodatnih ležajeva.

Vjeruje u uspjeh

Sobe su dobile povijesna imena, pa tako postoji soba Veronika, soba Friedrich, soba Rattkay, soba Prejac i slično. U prizemlju je gostima na raspolaganju kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak s televizorom, laptopom i internetom, zimski vrt, te pekarnica s domaćim proizvodima. Višenamjenska dvorana, u kojoj je održana sjednica Skupštine TZ-a, može primiti do 80 osoba, a moći će se koristiti za manje domjenke, sastanke, prezentacije, predavanja i slično. Kako doznajemo od načelnika Desinića Zvonka Škreblina, investicija je vrijedila između pet i šest milijuna kuna. Vlasnik hostela je preuredio zgradu nekadašnje Poljoprivredne zadruge Desinić, uz dogradnju, te je pretvorio u moderni hostel koji će obogatiti turističku ponudu desinićkog kraja.

– Čvrsto vjerujem u uspjeh hostela. Svjestan sam da se to ne postiže preko noći, ali to je jedan dobar projekt, koji će se, vjerujem, s vremenom morati i proširiti, jer vlasnik ima dovoljno zemljišta oko hostela. Ovaj će projekt donijeti korist ne samo ulagaču, nego i čitavom našem kraju – rekao nam je Škreblin.

Povećan broj dolazaka

Između ostaloga, na dnevnom redu sjednice Skupštine TZ-a područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela bilo je donošenje odluka o izvještaju Nadzornog odbora, izvještaju o radu Turističkog vijeća i izvještaju o izvršenju Programa rada i financijskog plana za 2018. Uz konstatacije o pozitivnim učincima aktivnosti tijela Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i poslovnih rezultata svih dionika turističke ponude, predložene odluke donesene su jednoglasno.

– Poduzimane aktivnosti i realizacija programa rada u 2018., imali su pozitivan učinak u promociji turističke destinacije, povećanju broja dolazaka i noćenja kod komercijalnih gostiju, broju posjetitelja atrakcijama u destinaciji i događanjima koja se organiziraju tijekom godine te ukupnom interesu javnosti za turističku ponudu turističke destinacije Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, nazvane "Po plavem trnaci" – ističe Milan Kladnički, direktor Turističkog ureda.

S ciljem promocije destinacije i kreiranja novih turističkih proizvoda, članovi Skupštine su podržali predložene aktivnosti u 2019., a vezano za oglašavanje, edukacije i organiziranje studijskog putovanja za novinare i predstavnike turističkih agencija.

Članak je preuzet sa Zagorje International

Reklama