Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.12.2018. 09:19:37 - zagorje.com

U Desiniću se početkom veljače 2019. otvara hostel, privatna investicija pregradskog poduzetnika Dalibora Hajdinjaka

Foto: zagorje.com

Uskoro se otvara hostel u Desiniću, privatna investicija pregradskog poduzetnika Dalibora Hajdinjaka. U tu namjenu rekonstruirana je zgrada bivše desinićke poljoprivredne zadruge, a u planu su brojni atraktivni sadržaji. - Nositelj realizacije ideje otvaranja hostela u Desiniću je Dalibor Hajdinjak iz Pregrade koji je prošle godine otvorio kuću za odmor Wine Hill na Vinagori i samim time pridonio otvorenju smještajnih kapaciteta na području grada Pregrade. U isto vrijeme procjena investitora je da je turizam u Hrvatskom zagorju u velikoj ekspanziji i da je ovaj posao mudra dugoročna investicija te da se s realizacijom iste dodaju novi sadržaji u sredini u kojoj ne postoje - rekla je Valentina Večerić-Gorupić, voditeljica hostela Wine Hill, Desinić.

Dalibor Hajdinjak

Dalibor Hajdinjak

Smještajni kapaciteti i dodatni sadržaji

Hostel Wine Hill nastao je na mjestu stare zgrade u Desiniću u kojoj je nekada bio restoran i vinarija, ali već dugi niz godina nije u funkciji. - Zgrada je kompletno obnovljena i dograđena te se planira otvorenje hostela početkom veljače 2019. godine. Ukupni kapacitet smještajnih jedinica hostela u prizemlju i na katu iznosi 41 krevet s mogućnošću dodatnih ležajeva do max 56. Osim smještajnih jedinica hostel ima višenamjensku dvoranu kapaciteta do 80 osoba koja je predviđena za organizaciju manjih domjenaka, sastanaka, prezentacija, predavanja i sl. - rekla je voditeljica hostela. Uz ponudu smještaja hostel Wine Hill nudit će i dodatnu ponudu za provođenje aktivnosti na otvorenom, kao što su biciklizam, pješačke i planinarske ture, vožnja quadovima, posjet dvorcima i termalnim izvorima.

Turistički aduti

- Otvorenje hostela je najznačajnija privatna investicija na području Desinića, vrijedna oko 5 milijuna, što nam daje poticaj za sveukupni razvoj ovog kraja, jer uz rekonstrukciju rodne kuće Đure Prejca u muzej i multimedijalni centar i naš veliki adut Veliki Tabor, sada dobivamo i smještajne kapacitete za naše turiste koji u sve većem broju dolaze u naš kraj – rekao je načelnik Zvonko Škreblin, koji pozdravlja ovu investiciju te ističe kako će investitoru biti podrška koliko god kao lokalna samouprava mogu biti na raspolaganju.

Članak je preuzet sa zagorje.com

Reklama