Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.10.2014. 20:50:00 - Petra Vdović

Osnovana Športska udruga Benkovo

U Vatrogasnom domu u Benkovu prošlu je subotu, 25. listopada, osnovana Športska udruga Benkovo. Skupina mladih Benkovčana okupila se u udrugu s ciljem kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te promicanja sporta i ekološke svijesti. Kako sami kažu, želja im je potaknuti mlade da provode čim manje vremena uz kompjuterske ekrane i mobitele te ih usmjeriti na druženje uz sport i boravak na svježem zraku u zajednici u kojoj žive. Za predsjednika udruge izabran je Dražen Krušlin, potpredsjednika Marko Bešenski, tajnik će biti Ivan Golubić, a funkciju blagajnika obnašat će Danijel Petek.

Nemaju megalomanskih projekata u pripremi jer im je svrha prvenstveno druženje i eventualno neke radne akcije koje će pokušati održati u skladu s mogućnostima. Trenutno broje šesnaest članova, ali su optimistični te očekuju da će se taj broj ubrzo povećati.  Zanimljivo je kako su u udrugu zasada okupljeni samo muški članovi, no nadaju se da će se i djevojke uskoro uključiti. Novi članovi su dobrodošli pa se tako svi koji žele biti dio Športske udruge Benkovo mogu javiti tajniku Ivanu Golubiću preko facebook profila ili osobno.

Članovi udruge zahvaljuju gostima koji su ih došli podržati među kojima su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i učitelj Vlado Bešenski. Posebno zahvaljuju gospodi Željku Golubiću, Željku Kamenskom, Ivici Heraku i gospodinu Hajdinjaku na donaciji i pomoći oko organizacije osnivačke skupštine te DVD-u Benkovo na ustupljenom prostoru.

Reklama