Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.06.2014. 15:10:17 - Dejan Kolar

Pregrada pobjedom do naslova

Foto: Hrvoje Šorša

Ovaj naslov članka imam spreman već tri kola i evo konačno, da, Pregrada je prvak! Nakon uvodnih 7 pobjeda na startu drugog dijela sezone, malo smo zakočili te u iduće 4 utakmice osvojili 6 bodova (pobjeda i 3 remija, da ne bi slučajno mislili da smo izgubili, ne, ne). Time nas je Ivančica bodovno ulovila te se sve odlučivalo u zadnjem kolu, gdje nas je očekivala domaća utakmica protiv Milengrada iz Budinščine. Bilo kakva pobjeda donijela bi nam naslov.

Kad su ekipe istrčale na teren, bilo je vidljivo da Milengrad ima samo 10 igrača i ta je činjenica još više pobudila vjeru u pobjedu. Od samog starta krenuli smo furiozno. Prvu priliku bilježimo već u 2. minuti kada puca Bolarić, ali golman gostiju brani. Dvije minute kasnije brani i udarac Hustića. Ali onda se otvorilo. Petrak gura loptu između obrambenih igrača i lijevom nogom gađa suprotan kut za vodstvo Pregrade 1:0 u 8.minuti. Samo što su krenuli sa centra, na pritisak Horvata, Milengrad gubi loptu, a najspretniji je opet Petrak te zabija za 2:0. U 13.minuti, nakon odličnog duplog pasa s Petrakom, Kolar pogađa stativu. Senzacionalna situacija događa se u 17.minuti, zabijamo gol akcijom iz kornera, 1. ove sezone. Dupli pas odigrava već spomenuti dvojac, nakon kojeg Kolar pronalazi glavu Boršića i to je 3:0. Kad sam vidio da smo zabili iz kornera i da je Stiven zabio gol (a da nije penal) bilo mi je jasno da nas ništa ne može spriječiti da uzmemo naslov. Do kraja poluvremena mreže su mirovale.

Akcije i prilike su se nastavile nizati i u drugom dijelu. Opisat ću samo golove jer je bilo toliko toga da se ni sam ne sjećam. U 57.minuti Petrak dolazi do hattrick-a nakon asistencije Hustića i povisuje na 4:0. U 73.minuti dečki samo zamjenjuju uloge i to je 5:0. U 87.minuti Hostić gura dubinsku loptu za Kolara koji nesebično pronalazi Petraka za njegov 4. gol i 6. Pregrade. Tako je Petrak došao do brojke od 23 pogotka i time postao prvi strijelac lige pa mu ovim putem čestitam. U 89.minuti Belošević postiže svoj prvijenac za NK Pregradu, a tu majstoriju možete pogledati na priloženom linku. Bravo Andro! Bilo je to konačnih 7:0!

A onda je uslijedilo veliko i zasluženo slavlje. Ovim putem bi se zahvalio svima koji su nas podržavali kroz ovu sezonu i pomogli nam da dođemo do zajedničkog cilja, vratiti Pregradu u prvu ligu i uzeti naslov. Dozvolit ću si također da kao kapetan čestitam svim dečkima, treneru i ljudima u klubu koji su dali svoj doprinos u osvajanju ovog naslova. Nakon 6 seniorskih sezona u Pregradi i 5 sa trakom oko ruke, moram priznati da je ova ekipa bila nešto posebno i bio je gušt dijeliti svlačionicu s njima.

 

p.s. Ispričavam se svima kojima sam bio naporan sa svojim člancima (svi ste pristojno šutjeli, hvala). Do prvog jesenskog kola se odjavljujem s pisanjem, valjda! Ugodno ljeto!

Reklama