Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.09.2013. 20:33:35 - Ivan Pogačić

Velike ambicije NK Pregrade

Sredinom ljeta ove godine nogometni klub iz Pregrade dobio je novo vodstvo. Čelništvo kluba se tako "pomladilo" s nekoliko novih lica. Sa nekadašnjim igračima istoimenog kluba.

Upravu našeg dragog kluba NK Pregrada danas čine: Neven Dimač, Dario Zagvozda, Tomislav Burić, Julie Fišter, Zlatko Šorša, Stjepan Hajdinjak, Milan Burić, Boris Brežnjak i Tomislav Štruk.

Na izbornoj je sjednici izglasano da će čelnu poziciju obnašati Boris Brežnjak. Mladi predsjednik kluba je ujedno i direktor pregradskog poduzeća Kunateks d.o.o. Iako svjestan da je pred njim težak posao, Boris ne krije visoke ambicije koje namjerava ispuniti u klubu. Već je ove godine cilj kluba ulazak seniorske ekipe u prvu ligu, zagorsku naravno. U klub je iz tog razloga doveden iskusni trener Srebačić Damir koji je ranije trenirao NK Stubicu iz Donje Stubice i NK Tondach iz Bedekovčine. U ekipi seniora igraju mahom mladi, talentirani i ambiciozni pregradski dečki. Prošle se godine počela stvarati ta pobjednička ekipa koja je bila najuspješniji tim drugog dijela prvenstva, ali zbog katastrofalnog početka u prvom dijelu polusezone nisu uspjeli ostvariti povratak u prvu zagorsku ligu. Nadamo se da im ona ove godine neće promaknuti, budući da su u sezonu ušli odlično.

Zamjenik predsjednika kluba je Julije Fišter, dok će tajničku dužnost i dalje izvršavati Biserka Kantoci. Sportski direktor je Josip Golubić (Gola) koji ujedno trenira i mlađe pionire. Stariji pioniri su pod trenerskom palicom mladog Dejana Kojara, dok juniore trenira Ivan Vukmanić (Vuki). Ponovno je veliki interes za nogomet u Pregradi što dokazuju čak dvije ekipe limača. Jedne trenira Mario Vincelj, dok je druge preuzeo Vlado Pondeljak (Ljumo). Moramo istaknuti da su i svi mlađi uzrasti sjajno startali u novu sezonu. Punili su mreže suparničkim vratarima kao da igraju vaterpolo.  Na kraju ne smijemo zaboraviti ni one najstarije - veterane. Nakon čudnih rezultata završnih kola prošle su godine neočekivano ispali iz prve zagorske lige. Ove godine najavljuju ponovni ulazak u istu, a rezultati to za sada i pokazuju. Na vrhu su tablice, ali valja napomenuti da su pobijedili najveće konkurente za prvu poziciju.

Iz kola u kolu na tribine dolazi sve veći broj navijača, ali još uvijek nismo dosegli puni kapacitet. Naime, "novoizgrađene" (prošle godine) tribine mogu primiti i do 300 gledatelja. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje nogometa da poprate naše muške i ženske nogometne sekcije bilo koji vikend. Na našem se travnjaku igra subotom (limači, stariji pioniri, juniori i kadetkinje), nedjeljom (mlađi pioniri, seniori i seniorke) i ponedjeljkom (veterani).

Povodom Branja grojzdja 2013. nogometni klub organizira prijateljsku utakmicu Veterana i budućih veterana (generacija 82,83,84) u četvrtak u 15 sati, a nakon toga će seniori odmjeriti snage sa najboljim nogometašima Zagorja. U subotu Vas na malom igralištu očekuje cjelodnevni maolonogometni turnir od 10 sati ujutro. Vidimo se.

P.S. Veterani su već jednom izgubili od budućih veterana rezultatom 1-0, a gol je zabio upravo novi predsjednik kluba.

Reklama