Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.10.2017. 10:12:24 - Dječje gradsko vijeće

Pregradski dječji gradski vijećnici održali svoju treću sjednicu

Dječji tjedan, koji se posljednjih šezdeset godina održava prvi puni tjedan u mjesecu listopadu, obilježava se ovaj tjedan u Pregradi i Krapinsko-zagorskoj županiji nizom akcija i aktivnosti odgojno-obrazovnih i zdravstvenih institucija te organizacija civilnog društva. Tim povodom, Dječje gradsko vijeće Grada Pregrade održalo je u utorak u gradskoj vijećnici svoju 3. sjednicu, na kojoj su raspravljali o realiziranim aktivnostima u proteklom razdoblju i rješavanju problema s kojima se djeca susreću u svakodnevnom životu.

Sjednicu je vodila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Ela Leskovar, a dječja gradonačelnica Marta Hercigonja i njezina zamjenica Lara Jazbec prezentirale su aktivnosti vijećnika realizirane od početka njihova mandata te na taj način predstavile njihov doprinos zajednici. Iz provedenih aktivnosti posebno su istaknule humanitarne akcije kojima su se prikupila sredstva za ljetovanje djece slabijeg socijalno-imovinskog statusa te sudjelovanje na 13. susretu Dječjih gradskih vijeća Republike Hrvatske u Vinkovcima, gdje su pregradski dječji vijećnici predstavili projekt "Zeleni se, zeleni, naš park", koji je prijavljen na natječaj za Naj-projekt DGV-a RH.

Sjednici su prisustvovali zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i gradonačelnik Marko Vešligaj pa su dječji gradski vijećnici iskoristili priliku kako bi postavili upit Gradu i Županiji u svezi sigurnosti djece u prometu, izgradnji nadstrešnica na autobusnim stanicama te rasvjeti po mjesnim odborima. Također su izrazili želju da se u Pregradi izgradi kino dvorana, tenisko igralište i disko, a osvrnuli su se i na prokišnjavanje krova u Osnovnoj školi istaknuvši da se u njoj ne može hodati zbog mnogobrojnih kanti u koje se slijeva voda dok pada kiša.  Na mnogobrojna dječja pitanja gradonačelnik je strpljivo odgovarao, upoznao je vijećnike s projektima koji su u njihovom interesu, a neke od odgovora dala im je i gđa Petek, osobito na pitanja vezana uz energetsku obnovu škole i školskih igrališta. Djeca su još jednom pokazala da su vrlo zainteresirana za život i rad lokalne zajednice i da njihove ideje i prijedlozi mogu itekako doprinijeti još boljoj i kvalitetnijoj zajednici za sve nas.

Reklama