Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.09.2017. 14:20:48 - Petra Vdović

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U PREGRADI

U sklopu Dječjeg tjedna obilježit će se 20. godišnjica Dječjeg vrtića "Naša radost"

U danima od 2. do 8. listopada u cijeloj Hrvatskoj održava se Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija kojom se želi usmjeriti pozornost javnosti na prava i potrebe djece, ali i na pokretanje novih akcija koje su od šireg značaja za razvoj i odgoj onih najmlađih.

Povodom toga, Dječji vrtić "Naša radost" obilježit će sljedeći ponedjeljak dvadesetu godišnjicu rada. Tom prilikom vrtić će posjetiti gradonačelnik Marko Vešligaj i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, kao i dječja gradonačelnica Marta Hercigonja. Nakon toga, u podne će se s Trga Gospe Kunagorske pustiti baloni čime će se službeno otvoriti dječji tjedan.

Ovogodišnji program Dječjeg tjedna sadrži razne aktivnosti usmjerene na druženje i igru djece te različite prigodne radionice i stvaralačke aktivnosti. Tako će na satovima razrednika u Osnovnoj školi Janka Leskovara učenici tijekom cijelog tjedna igrati zaboravljene društvene igre, a također će sudjelovati u oslikavanju školskog zida te izradi poruke roditeljima, od kojih će one najbolje biti objavljene na web stranici škole.

U Gradskoj vijećnici u utorak u 9 sati održat će se sjednica Dječjeg gradskog vijeća, a nakon toga od 11:15 sati u Gradskoj knjižnici Pregrada gradski vijećnici zajedno s Društvom Naša djeca Pregrada organiziraju pričanje priča učenicima prvog razreda Osnovne škole. Na istoj lokaciji u četvrtak se od 9:30 održava druženje uz pričanje priča polaznicima pregradskog dječjeg vrtića, a u 10:30 sati djeca se iz knjižnice sele u prostorije Grada Pregrade, gdje će ih primiti zamjenica gradonačelnika.

Reklama