Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

31.12.2018. 17:30:35 - zagorje.com

Pregradski vrtić ostvario 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava

U prostorijama Dječjeg vrtića 'Naša radost' Pregrada u ponedjeljak je predstavljen projekt pod nazivom 'Ti i ja zajedno' sklopu operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020", Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, vrijedan 2 .041.644,98 kuna bespovratnih sredstava. Pregradski vrtić je 4. rujna 2018. potpisao ugovor o bespovratnim sredstvima s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt traje od 1. 10. 2018. do 04.3. 2021. godine

Projekt je predstavila ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić istaknuvši kako se njime želi unaprijediti rad vrtića, ponuditi posebne programe te adekvatno usavršiti znanja i kompetencije djelatnika sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Kako je pojasnila ravnateljica, projekt ima za cilj unapređuje usluga poslijepodnevnog boravka djece u vrtiću, produljenje radnog vremena i uvođenje novih programa.

– Od 1. listopada Dječji vrtić Naša radost produžio je radno vrijeme poslijepodnevnog programa, tako da sada provodi dva primarna desetosatna programa, prvi od 5.30 do 15.30 sati, a drugi od 10 do 20 sati. Prije toga pregradski vrtić radio je do 19 sati i bio je jedini vrtić u Krapinsko – zagorskoj županiji koji je imao i poslijepodnevnu smjenu – rekla je Krizmanić, naglasivši da je program napravljen na temelju ankete provedene među roditeljima, odnosno prilagodilo se njihovom radnom vremenu. Poslijepodnevni turnus u vrtićima koristi tridesetero djece. - Bitno je i da se kroz ovaj projekt uvode i tri kraća programa: kraći program engleske radionice, kraći program glazbene radionice i opća igraonica s pojačanim digitalnim kompetencijama. Uvođenju kraćih programa prethode i stručne edukacije odgojitelja iz engleskog jezika, informatike i u području rada s djecom s teškoćama te primjeni inovativnih metoda terapije s igrom – rekla je ravnateljica.

Zahvaljujući ovom projektu zaposleno je četvero novih djelatnika, i to dvije odgajateljice u poslijepodnevnom programu, kuharica na pola radnog vremena i aministrator na projektu. Savjetodavnu podršku u pripremi i realizaciji projekta 'Ti i ja zajedno' vrtiću je pružila Zagorska razvojna agencija. Dodajmo kako je nositelj projekta Dječji vrtić Naša radost, a partner u projektu Grad Pregrada. Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je također bio na predstavljanju projekta istaknuo je kako se ovim projektom aktivno odgovara na individualne i razvojne potrebe djeteta te se okruženje vrtića prilagođava obiteljskoj kulturi, čestitavši dječjem vrtiću na ostvarenim bespovratnim sredstvima i zaželjevši im puno uspjeha u realizaciji projekta. Inače, dječji vrtić u Pregradi polazi 142 djece u redovnom programu i 45-ero u kraćem programu predškole.

Članak je preuzet sa zagorje.com

Reklama