Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.04.2016. 10:14:48 - Krapinsko-zagorska županija

Regionalna smotra projekata u Dječjem vrtiću "Naša radost"

Prošlu je subotu, 9. travnja, u Dječjem vrtiću "Naša radost" u Pregradi održana regionalna smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja i obrazovanja.

Glavni cilj regionalnih smotri jest pokazati na koje se načine ostvaruju dječja prava u različitim okruženjima, odnosno različitim ustanovama ranog odgoja. Kako se doista žive dječja prava i odgovornosti te jesu li za njihovo ostvarivanje kvalitetno osposobljeni odgojitelji i stručni suradnici, samo su neka pitanja od kojih se krenulo u promišljanju. Svaka smotra ujedno je prilika za susret stručnjaka iz predškolskog odgoja i obrazovanja, na kojem se raspravlja o različitim problemima i konkretnim situacijama iz svakodnevne odgojno-obrazovne prakse u dječjim vrtićima usko povezanim s problemima ostvarivanja dječjih prava.

Otvorenju smotre, nazočila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. "Krapinsko-zagorska županija podržava aktivnosti koje se tiču dobrobiti djece, posebice one s teškoćama u razvoju i nadarene djece. Potrebno je razvijati odgojno-obrazovni sustav koji će imati vertikalu od predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova pa nadalje", istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te čestitala vrtiću na trudu i angažmanu. Dječji vrtić "Naša radost" iz Pregrade odabran je za domaćina regionalne smotre jer je tijekom protekle četiri godine imao nekoliko projekata: "Lijepa naša Pregrada", "Pčele i pčelari", "Ti Ja zajedno – Jaz in Ti skupaj" te slikovnicu "U našem gradu" na regionalnim i državnim smotrama.

Reklama