Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.07.2017. 11:58:48 - KUD Pregrada

Prijavite svoje skladbe na prvi pregradski festival "Vinske popevke i napitnice"

Foto: Kristina Šimec

Kulturno-umjetničko društvo Pregrada, Turistička zajednica grada Pregrade i Grad Pregrada raspisali su natječaj za novi festival "Vinske popevke i napitnice" koji će se održati 22. rujna u okviru najpoznatije gradske manifestacije "Branje grojzdja" na Trgu Gospe Kunagorske.

Na natječaj se mogu prijaviti nove skladbe, ali i one već izvođene koje mogu biti popularne, tradicijske i etno karaktera. Sve skladbe moraju biti u duhu kajkavskog govornog područja te biti tematski orijentirane na vino, trsje, klet i sl.

Izvođači trebaju nastupiti u narodnim nošnjama, a skladbe mogu izvoditi skupine kao a capella, solisti uz tamburašku pratnju ili tamburašku violinsku pratnju, skupine uz tamburašku pratnju ili tamburašku violinsku pratnju, a kao dopuna mogu biti i drugi instrumenti koji su se udomaćili u izvedbama skladbi kajkavskog područja. Etno skladbe i obrade mogu imati već navedenu pratnju tradicijskih glazbala vezanih za kajkavsko govorno područje.

Studijsku ili amatersku tonsku snimku skladbe, s podacima autora za nove skladbe ili podacima autora i osoba koje su napravile obradu već javno izvođene skladbe, te podacima o izvođačima, potrebno je poslati do 31. srpnja na adresu Kulturno-umjetničkog društva Pregrada (Za "Vinske popevke i napitnice"), 49218 Pregrada, Pod Lenartom 1, ili na e-mail: kud.pregrada81@gmail.com. Na natječaj se može poslati i više od jedne skladbe, a za javnu izvedbu na festivalskoj večeri organizacijski odbor odabrat će 15 skladbi, od kojih će se odabrati tri najbolje.

Reklama