Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.09.2017. 11:26:31 - Krapinsko-zagorska županija

U sklopu Branja grojzdja održano prvo izdanje festivala "Vinske popevke i napitnice"

Foto: Hrvoje Šorša

U sklopu 47. manifestacije "Branje grojzdja" u petak je održano prvo izdanje festivala "Vinskih popevki i napitnica" u organizaciji KUD-a Pregrada.

Festival je bio natjecateljskog karaktera, a izvodile su se nove i već izvođene skladbe, u njihovim originalnim izvedbama ili u novim obradama. Izvođače je pratio stručni ocjenjivački sud, u sastavu: prof. Bojan Pogrmilović, prof. Marija Ivanjko i prof. Ivica Geček.

Prvo mjesto osvojio je Ženski vokalni sastav Lire iz Đurmanca za pjesmu "Jesensko kopanje", drugo mjesto pripalo je Milku Peeru i tamburašima Kulturno umjetničkog društva Pregrada za "Peharček moj", a treće mjesto osvojila je Klapa Kmeti sa skladbom "Pij to vince".

Foto: Hrvoje Šorša

Najbolji scenski nastup imali su Zagorski potpuri, tamburaši i folklorna sekcija KUD-a Pregrada, a nagrade publike dodijeljene su Žednim Zagorcima, Mileni Kostanjšek, Dijani Golubić i Tamburaškom sastavu KUD-a Pregrada.

Među brojnim gostima na koncertu bili su i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Reklama