Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.05.2014. 12:13:05 - Mateja Pondeljak

Promocija knjige "Sanjarima"

Foto: Davor Špiljak

Učenica prvog razreda gimnazije Sara Pondeljak, napisala je i objavila svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom Sanjarima. Promocija knjige održana je 24. svibnja u prostoru Gradske knjižnice. Ravnateljica knjižnice Draženka Gretić predstavila je Saru kao članicu i volonterku koja svaki slobodan sat provede u knjižnici.

O Sarim dosadašnjim postignućima govorila je voditeljica programa, dok je prof. Branko Pilaš, istaknuti proučavatelj hrvatske književne i nacionalne baštine otkrio više o njihovoj suradnji i kako je Sarina zbirka nastala. Zbirka je izdana u 310 primjeraka, sadrži 68 pjesama u četiri ciklusa, a ilustrirala ju je Veronika Koprivnjak. Pregračani su mladoj autorici dali potpunu podršku i ostali oduševljeni stihovima koje su recitirali Sarina sestra Stella Pondeljak te njezini prijatelji Rea Dravinec, Valerija Plečko, Natalija Bosnar, Daniel Halužan i Karlo Ivanjko.

Za kraj večeri, Sara je dirljivom zahvalom ganula sve prisutne, najviše svoju obitelj koji su "se borili za ostvarenje njezinih ciljeva, toliko puta zaboravljajući na sebe, gurali je naprijed i pružali joj podršku i ljubav koja je važnija od svega na ovome svijetu, važnija čak i od zraka, jer da nema te njihove ljubavi, ni zrak joj ne bi trebao."

Reklama