Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.03.2016. 10:43:46 - Petra Vdović

Savjet mladih sudjelovao na sastanku o osnivanju Koordinacije gradskih savjeta mladih RH

Foto: Facebook

Članovi Savjeta mladih Grada Pregrade prošlog su ponedjeljka u Zagrebu sudjelovali na radnom sastanku na kojemu se raspravljalo o osnivanju Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske.

Naime, Savjet mladih grada Trogira pokrenuo je inicijativu za osnivanjem udruge članova gradskih savjeta mladih kojoj je cilj razmjena iskustva, umrežavanje, stvaranje platformi za buduću suradnju među svim savjetima u RH te savjetovanje donositelja odluka koji se bave mladima.

Ante Škrobica iz Savjeta mladih Grada Trogira predstavio je koncept funkcioniranja Koordinacije, predložio je Statut i objasnio princip odlučivanja. Također,objasnio je koje bi bile obaveze članova te daljnje projekte koji bi se realizirali u budućem periodu. Velik broj članova raznih savjeta mladih vrlo je pozitivno reagirao na čitavu inicijativu te uputio svoje pohvale, prijedloge i konstruktivne kritike.

Osim u Zagrebu, radni sastanci održani su i u Puli, Splitu i Osijeku gdje se također raspravljalo o istim temama. Sredinom ožujka, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u Trogiru će biti organizirana konferencija na temu mladi i EU, a u sklopu koje će se održati Izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske.
Koordinaciju su podržali Ministarstvo socijalne politike i mladih, Udruga gradova i Zaklada Friedrich Ebert Stiftung.

Reklama