Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.05.2016. 10:53:11 - Petra Vdović

Srednja škola Pregrada najbolja na državnom natjecanju "Ponos domovine"

Foto: ponosdomovine.hr

Na završnom natjecanju projekta "Ponos domovine" održanom od 5. do 7. svibnja u prostoru Policijske akademije u Zagrebu, ekipe Srednje škole Pregrada osvojile su prvo i treće mjesto.

Na srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera usmjerenog jačanju domoljublja sudjelovalo je devet ekipa iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine. Iz Srednje škole Pregrada nastupila su dva tima, koja su odmjerila snagu s ostalim ekipama kroz rješavanje testa znanja, projektnog zadatka i nekoliko sportskih disciplina. Prvo mjesto osvojila je ekipa pod vodstvom mentora Rudolfa Stjepana Hustića, koju su činili Marko Ilić i Monika Zrinski iz četvrtog razreda te Monika Kozjak iz drugog razreda, dok je treće mjesto osvojila ekipa u sastavu učenika četvrtog razreda Davida Plečka i Marka Buovca te učenika trećeg razreda Karla Ivanjka, a pod mentorstvom Kristijana Ćarana.

Trodnevno druženje završilo je na Oltaru domovine u Parku prirode Medvednica. Uz nazočnost kuburaša Viteškog društva Sveti Križ iz Lobora i ženski pjevački zbor Goranke svim sudionicima uručene su nagrade, a prvoplasiranoj ekipi 19. svibnja bit će uručena Velika zlatna plaketa.

Reklama