Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.10.2017. 13:29:39 - Hrvoje Novak

Delicije Srednje škole Pregrada zlatne na natjecanju učenika srednjih slastičarskih i prehrambenih škola Slovenije i Hrvatske

U Termama Tuhelj prošlog je utorka održan 6. "Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva" u hotelu "Well" u organizaciji novinsko-nakladničkog poduzeća Robinson.

U sklopu ovog međunarodnog natjecanja, koje je ukupno brojilo preko 80 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, SAD-a, Austrije, Njemačke, Slovenije, Italije i Turske, održano je i natjecanje učenika srednjih slastičarskih i prehrambenih škola Slovenije i Hrvatske u spravljanju torta s plodovima jeseni.

Na natjecanju je sudjelovala Srednja škola Pregrada, a predstavnice su bile učenice Monika Franjković i Karolina Belačić (3.ku), koje su pod vodstvom mentorice i nastavnice Vesne Belošević izradile pobjedničku pitu od jabuka te od žirija profesionalnih slastičara dobile "Zlatni "Interslast" u konkurenciji juniora – kategorija voćne pite.

Na pitanje koliko su se pripremali, nastavnica Belošević odgovorila je kako pripreme zapravo traju od početka školovanja. "Što se konkretne pite tiče, pripreme su se odvijale prije natjecanja, a dovršilo se na samom natjecanju", rekla je mentorica nagrađenih učenica te dodala kako je izuzetno ponosna na njihov postignuti uspjeh

Reklama