Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.08.2016. 08:56:56 - Petra Vdović

Troje Pregračana na kandidacijskim listama za ulazak u Hrvatski sabor

Foto: Izvor: www.izbori.hr

Predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna jučer je službeno započela. Ona će trajati do 9. rujna u ponoć, nakon čega slijedi predizborna šutnja.

Za nadolazeće parlamentarne izbore, Državno izborno povjerenstvo objavilo je pravovaljane izborne liste. Ukupno je prihvaćeno 177 kandidacijskih lista, od čega 174 stranačke,  što je više nego prošle godine kada ih je bilo 166.

Najviše lista je u prvoj izbornoj jedinici, njih devetnaest, a najmanje u devetoj, njih trinaest. U trećoj izbornoj  jedinici, koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju, ima sedamnaest lista te birači mogu birati između 238 kandidata koji se natječu za četrnaest mjesta u Hrvatskom saboru.

Na listama treće izborne jedinice, pojavilo se i troje kandidata iz Pregrade. Tako se na sedmom mjestu liste Narodne koalicije nalazi pregradski gradonačelnik, SDP-ovac Marko Vešligaj koji ima izgledne šanse za ulazak u Sabor.

I Hrvatski laburisti – stranka rada imaju svoju predstavnicu iz Pregrade, Teu Vdović, čije se ime pojavljuje na sedmom mjestu njihove kandidacijske liste, a na osmom mjestu liste HSP-AS i Domovinske koalicije nalazi se Darko Pondeljak.

Reklama