Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.05.2016. 10:34:56 - Grad Pregrada

U subotu u Pregradi 16. izložba stoke i 18. izložba konja Krapinsko-zagorske županije

U subotu, 21. svibnja na prostoru sajmišta u Pregradi održat će se 16. izložba stoke i 18. izložba konja Krapinsko-zagorske županije.

Svečanom otvorenju u 10, 30 sati prethodit će mimohod konjskih zaprega i jahača, koji će od zgrade Grada Pregrade krenuti u 10 sati. Na izložbi će  se izlagati najkvalitetnija grla goveda, konja i ovaca,  a u prikazu će biti izloženi konji, purani i kokoši hrvatice te male životinje, a također će se održati "Bambino kup". Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Turistička zajednica Grada Pregrada  komisijski će odabrati i proglasiti najbolje zaprege te će im uručiti prigodne poklone tijekom izložbe. U programu izložbe bit će ocjenjivane i predvođene kolekcije simentalske i holstein pasmine goveda, a po prijavljenim kolekcijama osiguravaju se nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u vidu priznanja, medalja te novčanih nagrada. U govedarskom dijelu bit će odabrano i proglašeno šampionsko grlo, a u kolekcijama konja održat će se ocjenjivanje kolekcije konja hrvatskog hladnokrvnjaka. Po kolekcijama ocjenjenih i predvođenih grla  konja za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, osiguravaju se diplome, medalje i novčane nagrade, a  bit će proglašeno i šampionsko grlo. Završetak izložbe očekuje se oko 13,30 sati.

Organizator izložbe je Krapinsko-zagorska županija, u  suradnji s Gradom Pregradom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Turističkom zajednicom KZŽ, Središnjim savezom udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Savjetodavnom službom, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Krapina te udrugama stočara i konjogojaca. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo poljoprivrede.

Reklama