Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.05.2016. 08:46:52 - Krapinsko-zagorska županija

U Pregradi održana 16. izložba stoke i 18. izložba konja Krapinsko- zagorske županije

Simentalka Mici, Anđelka Fistrića iz Bratkovca kraj Zagorskih Sela i omica hrvatskog hladnokrvnjaka Silva, Mirka Majseca iz Bobovja kraj Krapine, apsolutni su pobjednici ovogodišnje 16. izložbe stoke i 18. izložbe konja Krapinsko – zagorske županije održanoj u subotu, 21. svibnja u Pregradi.

Prvu nagradu u kolekciji steonih junica simentalske pasmine osvojila je Palma, vlasnika Zvonka Krošlina iz Gornjeg Brezna kraj Huma na Sutli. U kolekciji krava prvotelki simentalske pasmine prvu nagradu odnijela je krava Ljiljana, vlasnika Anđelka Kiseljaka iz Krapine, u kolekciji ostalih krava simentalske pasmine krava Mare, Božidara Domitrana iz Martinščine kraj Zlatara, a u kolekciji krava prvotelki holstein pasmine, prvu nagradu ponijela je krava Romina, vlasnika Maria Mladića iz Zlatara. Kod konja u kolekciji pastuha, prvu nagradu osvojio je Mario Kolman iz Trstena kraj Tuhlja, u kolekciji kobila Vilma, Maria Kiseljaka iz Krapine, a u kategoriji omica Gabra, vlasnika Davora Barića iz sela Klupci kraj Svetog Križa Začretja.

Prisutne su pozdravili zamjenik ministra Tugomir Majdak, župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović i  predsjednik hrvatskih konjogojaca Mirko Majsec. Na Izložbi su bili i zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, saborski zastupnik Žarko Tušek, pomoćnica ministra turizma Martina Jantol, načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade Zlatko Šorša, zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina i predsjednik Odbora za poljoprivredu Skupštine KZŽ Stjepan Horvat. 

Vlasnici šampionskih grla goveda i konja uz priznanja, osvojili su i novčanu nagradu od tisuću kuna, pobjednici u pojedinim kolekcijama nagradu od osamsto kuna, drugoplasirani šesto kuna, a trećeplasirani nagradu od četiristo kuna. U sklopu manifestacije organiziran je i izbor najbolje konjske zaprege. Prvo mjesto pripalo je konjskoj zaprezi Mladena Cerovskog iz Prišlina kraj Huma na Sutli, drugo mjesto kočiji Josipa Lojine iz Svetog Križa Začretja, a treće Mirku Majsecu iz Bobovja kraj Krapine. U sklopu Sajma održan je i tzv. "Bambino kup" u kojem se predstavilo  jedanaest najmlađih uzgajivača konja sa svojim miljenicima koji su dobili i najveći pljesak okupljenih.

Reklama