Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.06.2014. 20:53:09 - Ivan Pogačić

Veliki gradski revanš

Detalj s prve utakmice
Foto: Dalibor Grilec

Detalj s prve utakmice

Nakon uspješno završene sezone gotovo svih uzrasta nogometnog kluba iz Pregrade vrijeme je za posljednji "gradski derbi".

Već ste ranije mogli pročitati da su naši seniori ovogodišnji prvaci Druge zagorske nogometne lige. Još impresivniji bili su mlađi pioniri trenera Golubića koji su stopostotnim učinkom (svim pobjedama) osvojili prvu Županijsku ligu. Također bez poraza (samo s jednim neriješenim rezultatom) prvu ligu su osvjili i Limači. Da napomenemo "limači" su igrali u A grupi pa su na kraju snage odmjerili s najboljim iz B grupe. Bio je to Tondach iz Bedekovčine koji je s impresivnim omjerom golova od 177-18 došao po naslov u Pregradu. Ali naišao je na najbolju obranu A grupe i velikog taktičara, trenera Maria Vincelja. Izgubivši 2-1 kod nas, mislili su da će lagano do pobjede u Bedekovčini. Tamo su pak naši najmanji pobjedili 1-0 (odnosno 0-1, budući da su igrali u gostima) i postali najbolji Limači naše županije i plasirali se na završnicu gdje će odmjeriti snage s najboljim Limačima Hrvatske. Stariji pioniri završili su na četvrtom mjestu, dok su juniori bili sedmi. Ali nitko od njih nije tema ovog teksta. Najveću pažnju ovog članka dobiti će najstariji - Veterani.

Iako su u Drugu ŽNL završili na trećem mjestu i ne idu u viši rang pred njima je još jedna utakmica. I to ona najvažnija - protiv Pregradske ekipe Budućih veterana (generacija 1980-1985). Naši veterani s 56 bodova na kraju su se našli iza ekipa Inkopa i Toplica. U drugom dijelu sezone imaju zabilježenih 10 pobjeda i dva nerješena rezultata i, da su malo bolje odigrali prvi dio sezone, vjerojatno bi sada slavili prvo mjesto. Od nikoga u ligi nisu izgubili dva puta. U ligi. Ali u prijateljskim utakmicama dva puta su morali pognute glave napustiti teren. Bilo je to prije početka sezone protiv Budućih veterana koji se velikim nogometom nisu bavili 10 godina. To je ono što najviše "žulja" naše veterane i što će ovog petka pokušati popraviti. Što se od onda promijenilo? Veterani su izgubili nekoliko igrača, ali su se kroz sezonu uigrali, spremni su i motivirani, a i regrutirali su jednog igrača Budućih veterana - Nikolu Gajšaka. Nakon nekoliko zapaženih partija na igralištu malog nogometa, Nikola je dobio poziv kojeg je bez razmišljanja prihvatio. Zadnjih pet kola je uz njih. I dok se prve dvije utakmice tražio, proigrao je u ostalih tri. Zabio dva pogotka, nanizao nekoliko asistencija, spasio Pregradu od poraz protiv NK Matije Gubec-a (pobjeda 4-3), u dvije riječi - uklopio se. "Budući veterani" od onda nisu igrali ni jednu utakmicu na velikom igralištu, nepotpuni su (zbog posla) i izgubili su Nikolu Gajšaka. Mislim da će utakmica biti podjednaka.

Nedvojbeno nas na pregradskom nogometnom igralištu očekuje pravi gradski derbi. Svi ste pozvani da dođete bodriti svoje favorite u petak u 18:30. Vidimo se.

 

Vezani članak: Novoizabrani predsjednik kluba presudio utakmicu

 

Reklama