Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

16.08.2013. 15:36:57 - Ivan Pogačić

Nogometna utakmica: Veterani Pregrada - Generacija 82-83-84

Ovog ponedjeljka na igralištu NK Pregrade s početkom u 18:30h odigrati će se spektakularna prijateljska nogometna utakmica. Snage će odmjeriti ekipa Veterana Pregrade i ekipa budućih veterana - Generacija `82 - `83 - `84.

Kako doznajemo od organizatora dvoboja Nikole Gajšaka, generacija 1982., 1983. i 1984. godišta u skoroj budućnosti planira oformiti svoj tim u sklopu nogometnog kluba Pregrade. Kad kažemo skora budućnost, mislimo na period od tri godine jer ta je generacija još uvijek premlada za veterane gdje donja granica za mogućnost igranja iznosi 33 godine.

Ako se malo vratimo u prošlost, sjetit ćemo se da su te generacije imale odlične rezultate u omladinskim pogonima.  Ali kad su sa godinama došli do seniorskih vrata jednostavno su ti igrači "nestali". Većina njih nastavila je školovanje u Zagrebu i drugim mjestima ili se zaposlila, dok su neki odustali od bavljenje nogometom. No, nikad se nisu prestali baviti sportom (bilo tenisom, odbojkom, košarkom ili nekim drugim), a danas, kad su završili školovanje, zaposlili se, postali muževi, a neki čak i očevi, vratili su se nogometu.

Veterani Pregrade prvi će odmjeriti snage s tom generacijom nakon dugo vremena (i pokušati ih spustiti na zemlju). Inače, ekipa veterana ove godine najavljuje ponovni ulazak u prvu zagorsku ligu iz koje su prošle sezone, neočekivano i nizom čudljivih i nelogčnih rezultata u završnici, ispali. Od anonimnog igrača te ekipe saznajemo da su fizički spremni ne samo za dva poluvremena, već i za ono treće. Iznimno su uigrani i jedva čekaju ogled u ponedjeljak.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ljubitelje nogometa da ovaj ponedjeljak odvoje vrijeme za pregradski dvoboj sadašnjih i budućih veterana.

Reklama