Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

17.10.2018. 08:55:18 - Zagorje International

U KRAPINI POTPISANI SPORAZUMI SA 19 PARTNERA NA PROJEKTU "ŽENE ZA ZAGORJE"

Zaposleno je 50 žena koje pružaju podršku za 250 starijih i nemoćnih osoba s područja krapinskog, klanječkog i pregradskog Crvenog križa

Foto: Zagorje International

U Krapini je održana uvodna konferencija projekta "Žene za Zagorje", kojim je zaposleno 50 dosad nezaposlenih žena, koje pružaju pomoć starijim i nemoćnim osobama te su potpisani sporazumi sa 19 partnera na projektu, među kojima je 13 jedinica lokalne samouprave za područje Gradskih društava Crvenog križa Krapine, Pregrade i Klanjca, Centar za socijalnu skrb Krapina i Zabok, GDCK Pregrada i Klanjec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina te Društvo invalida rada Krapina. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, a njegovo trajanje je 30 mjeseci.

Zanimanje njegovateljice

Ravnatelj GDCK Krapina Davor Šimunović rekao je da žene rade od 1. kolovoza. 

– Na području Gradskog društva Crvenog križa Krapina radi 25 žena, na području društva Crvenog križa Pregrada 13 i na području GDCK-a Klanjec njih 12. Žene pružaju podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, i to za 125 starijih i nemoćnih osoba na području krapinskog Crvenog križa, 65 za područje Pregrade i 60 na području Klanjca. Projekt je višestruko značajan, jer se njime zapošljavaju žene koje dugi niz godina nisu radile ili zbog svojih godina ne mogu dobiti posao, a s druge strane pomažemo osobama treće životne dobi. Žene će kroz dvije godine završiti obrazovanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba u trajanju od 500 sati. One će nakon tih 500 sati, kada ponovno dođu na Zavod za zapošljavanje, biti konkurentnije na tržištu rada i prije će naći posao u nekom od staračkih domova ili bolnica u Zagorju – istaknuo je Šimunović.

Vrijednost projekta

Cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Vrijednost projekta je 9.992.215 kuna, za koji su u iznosu od 85 posto dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz proračuna Republike Hrvatske.

Prisutne je pozdravila predsjednica GDCK-a Krapina Mirjana Laginja, u ime domaćina, Grada Krapine, zamjenik gradonačelnika Branko Varjačić, a u ime Županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade, Martina Gregurović Šanjug.

 

Reklama