Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

10.11.2011. 10:13:02 - Udruga za održivi razvoj

Let's hoop

Svjetski dan hula hoopa

Svake se godine, u brojčanom slijedu počevši od 07.07.2007., obilježava Svjetski dan hula hoopa. Ove je godine to 11.11.2011.

Od dječje igre, preko vjerskih ceremonija i kulturalnih običaja, rekreacije, plesa do ozbiljne zdravstvene terapije, hula hoop je našao način da se afirmira kao sveprisutna aktivnost. Danas postoje razne varijacije na temu, od vrtnje koluta oko struka, vrata ili bilo kojeg uda, vrtnje većeg broja kolutova odjednom, do hoopanja za vrijeme trčanja, pa čak i meditiranja uz hoopanje.

Hoopati mogu svi. Naime, veličinom koluta može se odabrati odgovarajuća brzina, a ostalo je u hvatanju pravilnog ritma kretanja tijela.

Prednosti ove "igre" su mnogobrojne. Pomaže u razvoju i jačanju mišića, poboljšava ravnotežu, držanje i kondiciju, pozitivno djeluje na kardiovaskularni i probavni sustav, smanjuje stres, a sve to uz garanciju da ćete se i dobro nasmijati.

Kolut je moguće izraditi kod kuće za svega par kuna. Idealne za izradu su pvc cijevi za navodnjavanje, promjera 3/4" te  konektor,   što se može naći u raznim vrtnim centrima. Potrebno je još te samo malo volje i spretnosti.

Neki od Vas znaju da mogu, neki od nas bi trebali pokušati…

Arhiva kolumni

Reklama