Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

31.08.2011. 16:02:20 - Ivan Pogačić

Ivan Pogačić

Zašto baš HSLS?

U Pregradi se dana 08.09.2011. ponovo osniva ogranak Hrvatsko Socijalno Liberalne Stranke. Osnivačka skupština, na kojoj će prisustvovati gosp. Darinko Kosor predsjednik HSLS-a, gosp. Žarko Broz predsjednik HSLS-a Krapinsko-zagorske županije i drugi gosti, održat će se u Gradskoj vijećnici s početkom u 19:00 sati. Ovim putem pozivaju se svi simpatizeri te opcije koji bi se željeli uključiti u rad stranke i doprinijeti poboljšanju Pregradskog kraja da se jave na broj 095/9143-151 (Ivan Pogačić).

 

Zašto baš HSLS?

Kao što vjerojatno već i znate, od ove godine dio svog vremena sam odlučio posvetiti politici. Uključio sam se u izbore za Mjesni odbor Pregrada kao nezavisni kandidat i na kraju ušao u dotični. Sama izborna utrka, danas mogu reći bila je jedno lijepo i prije svega interesantno iskustvo tako da ni u jednom trenutku nisam požalio što sam se afirmirao.

Moje poglede i razloge ulaska u političke vode mogli ste pročitati u kolumni Zašto se mladi moraju uključiti u politiku. Već sam i prije izbora želio ponovo aktivirati nekad poznatu i uspješnu pregradsku stranku HSLS, ali nažalost nije bilo dovoljno vremena. Svima koji su me na nezavisnoj listi kandidature za MO podržali nisam krio da ću jednog dana pristupiti toj stranci. Ali zašto baš HSLS? 

Općenito smatram da je svaki sustav dobar i onaj, nazovimo ga, lijevi i onaj desni. Problem je u ljudima - oni iskvare svaki sustav. Naše dvije najjače stranke još će dugo vremena dobivati najviše glasova. One su velike "mašinerije", ali upravo zbog tog razloga u tim strankama često nalazimo ljude željne moći i svog osobnog boljitka. Zato se njima nisam želio priključiti. Razmišljajući o "manjim" strankama, HSLS mi je vrlo brzo privukao pažnju kao nekadašnja vrlo cijenjena i jaka stranka u Pregradi na čelu sa gosp. Krizmanićem. Isto tako na državnoj razini gosp. Darinko Kosor povukao je poteze koji su bili dosta odrješiti i reklo bi se drastični rezovi u stranci te su, vrijeme je pokazalo, bili izuzetno dobri. Kasnije sam prisustvovao predavanjima prof. Velimira Sriće, predsjednika HSLS-a grada Zagreba, koja su me se jako dojmila. Glavna načela i stavovi stranke u mnogočemu se poklapaju s mojim razmišljanjima što je također doprinijelo mojoj odluci. Ipak, najvažnije  je ono što sam i ranije napisao, a to je da stranku čine ljudi, a mišljenja sam da su oni na čelnim pozicijama HSLS-a dobri, kompetentni i pošteni. Činjenica da se u zadnjih nešto manje od dvije godine broj članova HSLS-a gotovo udvostručio govori da vjerojatno ne griješim.

Ukoliko se u ovom kratkom tekstu (znate da ja uvijek pišem "kobase") našao/la istomišljenik/ca ili simpatizer/ka stranke HSLS-a, molio bih da se javi na gore navedeni broj mobitela te se uključi u rad stranke.

Da bi nešto promijenili i pokrenuli ne možemo se samo žaliti i kritizirati - moramo se uključiti u politiku našeg mjesta!

Arhiva kolumni

Reklama