Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

List

01.02.2011. 19:58:59 - Ivana Radanović, predsjednica udruge

PREDSTAVLJAMO

Mreža udruga KZŽ

Mreža udruga KZŽ osnovana je 2007. godine s ciljem okupljanja udruga mladih i za mlade s područja Krapinsko-zagorske županije koje će zajednički provoditi Županijski program djelovanja za mlade KZŽ (ŽPDM). Pet udruga mladih s područja Županije osnovale su Mrežu: Mraz iz Zaboka, STUB-KLUB iz Donje Stubice, Zefra iz Pregrade, Klub mladih Bedekovčina iz Bedekovčine i Humska udruga mladih iz Huma na Sutli.

Mreža je od 2007. godine proširila svoje članstvo na 13 članica: SEP iz Desinića, KUM iz Kumrovca, Feniks iz Oroslavja, Petrože iz Krušljevog Sela, SKA iz Krapine, KRIK iz Krapine, Klub mladih Konjščina iz Konjščine i Regenerator iz Zaboka.

Udruga provodi tri glavna programa. Prvi program je provođenje ŽPDM-a kojeg članice Mreže provode u gradovima i općinama u Županiji, a to su projekti kojima se kreira kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih naše Županije. Članice Mreže godišnje provedu više od 30 kratkoročnih i dugoročnih projekata ŽPDM-a. Drugi program je informativni web portal koji povezuje mlade i udruge - www.zagor.info. Na tom se portalu izmjenjuju mišljenja i iskustva mladih o pitanjima bitnim za njih. Treći program je Centar za mlade KZŽ - Zelena dvorana. To je prostor dobiven od strane KZŽ te ga koriste udruge i mladi s područja Županije za svoje aktivnosti i projekte - održavaju se plesne radionice, izložbe, koncerti, predavanja, tribine i drugi programi. Udruga je aplicirala uređenje prostora Centra za mlade - Projekt Youth under-construction na natječaj Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe (CNF-CEE). Kroz godinu dana biti će za uređenje Centra za mlade utrošeno 27.000,00 eura, a glavni partner udruzi - Krapinsko-zagorska županija pomoći će financijski iznosom od 6.210,00 eura za PDV za dobiven projekt. Osim pomoći u ovom projektu, Županija pomaže udrugu financijski kroz sva tri navedena programa.

U Centru za mlade KZŽ, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok, otvoren je informativni ured za mlade i udruge u kojem zainteresirani mogu dobiti informacije o udrugama, projektima, volontiranju, stanju mladih u županiji, aktualnim pitanjima i svim drugim temama vezanih uz mlade i udruge. Zainteresirani mogu nazvati u ured na broj 098/183-1380 ili na 222-635. U uredu je zaposlena osoba na poslovima koordinacije, a od siječnja 2011. godine biti će zaposlena još jedna osoba.

Reklama