Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

01.09.2014. 19:16:58 - Grad Pregrada

Branje grojzdja predstavljeno na "100% zagorsko" u Rijeci

Krapinsko-zagorska županija svoju veliku manifestaciju pod nazivom "100% zagorsko" već tradicionalno organizira na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Ove godine po prvi puta manifestacija je posjetila Rijeku i smjestila "Bajku na dlanu" na Korzo.

Manifestacijom "100% zagorsko", izložbom poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te predstavljanjem tradicijskih obrta, seoskih gospodarstava, turističkih objekata i toplica, Krapinsko-zagorska županija promovira se kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

Na više od 40 izložbenih i prodajnih štandova, najbolje i najkvalitetnije proizvode sa zagorskih polja i pitomih brežuljaka uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način prezentirali su povrćari, voćari, pčelari, proizvođači kupinovog vina i autohtonih sorti vina, bučinog ulja, tu su se našle i drvene igračke iz Laza, licitari, unikati od keramike, a kuhar Slavek podijelio je gladnim Riječanima štrukle te puricu s mlincima.

Građani Rijeke ali i turisti koji u ovo vrijeme posjećuju Rijeku imali su priliku uživati u bogatom kulturno zabavnom programu jer nastupali su Rajko Suhodolčan, KUD Zabok, Tomislav Goluban, TS Vinski brati, KUD Mihanović sa dvorskim plesovima, Družba vitezova zlatnog kaleža. Moglo se vidjeti i kupaće kostime iz 30-tih godina te prezentaciju života krapinskih neandertalaca.

Vodeći se novim vizualnim identitetom grada Pregrade i Branje grojzdja je osvježilo svoj vizualni identitet, koji kombinira moderno i tradicionalno te je podloga za našu bolju medijsku promociju i prepoznatljivost. Prvu promociju "Branja" smo već odradili u Rijeci na "100% zagorskom" i reakcije su bile jako dobre, a bit ćemo naravno prisutni i na već tradicionalnom "100% zagorskom" u Zagrebu.

Najveća novost u odnosu na prethodne godine je raniji početak događanja na samoj manifestaciji te njezino produljenje na čak 10 dana. Nastojali smo ovogodišnjem 44. "Branju" dati, uz kulturno-zabavni program i gospodarsku komponentu pa tako događanja započinju u petak 19. rujna edukativno-poslovnom manifestacijom "Poslovni uzlet" koju Grad organizira u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Ministarstvom poduzetništva, a istodobno će se održati sajam opreme za vinogradarstvo.

Program možete naći na službenim stranicama manifestacije.

Reklama