Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

02.09.2016. 12:03:33 - TZ Pregrada

Predstavljen program 46. "Branja grojzdja Pregrada"

Na ovogodišnjem "Branju grojzdja" preko 50 raznolikih događanja

U Gradskoj kavani u Pregradi danas je medijima predstavljen program manifestacije "Branje grojzdja", koja ove godine bilježi 46. obljetnicu, a obilježit će je preko 50 raznolikih događaja.

Program manifestacije predstavili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je najavio "Sajam vinogradarske opreme i vinarstva", 15 sportskih događanja i čak 16 koncerata na raznim gradskim lokacijama, gospođa Slavica Vidaček, predsjednica KUD-a Pregrada, koja je s radošću predstavila izuzetno bogat i šarolik kulturni program sa 8 događanja među kojim tradicionalno otvorenje manifestacije, večer tamburice i folklora i krunu manifestacije – povorku beračica i berača sa konjskim zapregama. Gospodin Dragutin Bračun, član upravnog odbora udruge vinara "Dobra kaplica" predstavio je planove vinogradara za sudjelovanje u manifestaciji otvaranjem vinarske kućice te novitetom – degustacijom vina s vinarima Bregovite Hrvatske u sklopu eno-gastro-gospodarskih događaja, dok je voditeljica turističkog ureda, Karolina Hostić, predstavila dječji program, najavila promociju turističke karte Grada i koncept "Tradicijskog sajma" te uputila poziv svim željnima dobrih sadržaja da posjete Pregradu u vrijeme trajanja manifestacije.

"Branje grojzdja" je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa, te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja. Svaku godinu manifestacija je popraćena bogatim gospodarskim, edukativnim, turističkim, zabavnim, etno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost. Manifestacija će svoj program prezentirati od 16. do 25. rujna, a građane očekuje bogat program, koji započinje koncertom Darka Rundeka.

Detaljan program možete naći na web stranici branjegrojzdja.pregrada.hr

 

 

Reklama