Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.11.2017. 08:50:05 - Petra Vdović

I ove godine u Pregradi javna tribina o izradi jednog od najvažnijih gradskih akata

Grad Pregrada i ove godine organizira javnu tribinu o proračunu za narednu godinu, koja služi kako bi građani, prije izglasavanja proračuna, mogli sudjelovati u njegovom kreiranju, ali i kako bi dobili točne informacije o svim proračunskim rashodima i prihodima.

Javna tribina o proračunu za 2018. godinu održat će se u utorak 28. studenoga u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati. Putem tribine građani i građanke imat će priliku informirati se o predviđenom iznosu proračuna, izvorima sredstava i njihovoj namjeni. Iz Grada ističu kako će na tribini gradonačelnik Marko Vešligaj i članovi Gradske uprave pružiti građanima sve potrebne informacije, kao i eventualna obrazloženja pojedinih stavaka proračuna te na ovakav održati postojeću razinu transparentnosti u pripremi i izradi jednog od najvažnijih akata Grada.

Proračun Grada Pregrade nalazi se na javnom savjetovanju do 4. prosinca s ciljem da se od samih građana prikupe prijedlozi za pripremu što kvalitetnijeg gradskog proračuna za 2018. godinu. Svi zainteresirani koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetnog i provedivog proračuna svoja mišljenja i očitovanja mogu u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu Grad Pregrada, Upravni odjel za financije i gospodarstvo, Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada ili na e-mail adresu: grad@pregrada.hr.

 

 

Reklama