Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.12.2017. 09:59:18 - Petra Vdović

Ispred Zagorske katedrale upaljena prva adventska svijeća

Na adventskom vjenčiću postavljenom na Trgu Gospe Kunagorske ispred Zagorske katedrale jučer poslijepodne upaljena je prva adventska svijeća, čime je obilježen početak Došašća. Na ovaj je način započelo otvorenje četvrtog "Božića u Pregradi", programa kojim se želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj našem gradu.

Obred paljenja adventske svijeće, kao i svetu misu koja je prethodila svečanosti predvodio je pregradski župnik vlč. Ivan Mikec, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Marko Vešligaj.

"Ove godine odlučili smo ovdje u Pregradi imati jedan adventski vijenac. Vjerujem da će ovo prerasti u lijepu pregradsku tradiciju i da ćemo se ovdje družiti ovih adventskih nedjelja, no ne samo tada, nego i na svim događanjima u sklopu programa "Božić u Pregradi", ali i na Vinagori", rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Osim gradonačelnika, obredu je prisustvovala i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, koja je zaslužna za božićno uređenje i ugođaj na Trgu Gospe Kunagorske, te gradski vijećnici.

Prigodni program izveo je crkveni dječji zbor Zvončići te Limena glazba Pregrada, a nakon obreda, građani su se mogli ugrijati ispred Gradske knjižnice uz kuhano vino, čaj i kobasice, koje su pripremili Udruga vinara "Dobra kapljica" i Lovačko društvo Kuna Pregrada.

Reklama