Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.12.2018. 10:00:25 - Grad Pregrada

Na adventskom vijencu na Trgu Gospe Kunagorske upaljena prva adventska svijeća

Foto: Grad Pregrada

 U organizaciji Grada Pregrade i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije početak Došašća i ove je godine u Pregradi obilježen svečano, paljenjem prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu na Trgu Gospe Kunagorske.

Svetu misu te obred paljenja prve svijeće uz prigodne pjesme u izvođenju dječjeg crkvenog zbora "Zvončići" predvodio je pregradski župnik vlč. Ivan Mikec. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Marko Vešligaj te uputio poziv na brojna događanja u okviru programa Božić u Pregradi, a svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić. Kako bi se građani ugrijali, organizirana je podjela čaja i kuhanog vina te kuhanih kobasica i kolača u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Pregrada i Udruge vinara "Dobra kaplica".

Paljenje preostalih svijeća na ovom velikom adventskom vijencu oko fontane nastavit će se i sljedećih nedjelja u Došašću od 18:30 sati, uz prigodno čašćenje.

Prva adventska svijeća upaljena je u subotu 1. prosinca i na Vinagori, čime je započeo peti "Advent na Vinagori". Nakon blagoslova zastave KD "Vinagorska kubura" kraj kapele svete Barbare, u crkvi Majke Božje Vinagorske proslavljena je sveta misa, a večer je završila uz prigodni program KUD-a Horvatska pod nazivom "Pozdrav Mariji".

 

Reklama