Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.12.2017. 09:32:31 - Grad Pregrada

Počeo "Božić u Pregradi"

Četvrti po redu "Božić u Pregradi" trajat će od 1. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018., a osim u Pregradi, brojna događanja odvijat će se i na Vinagori.

Izložbom adventskih vjenčića i božićnih ukrasa u Gradskoj knjižnici u organizaciji Udruge kostelskih žena započeo je u petak program "Božić u Pregradi", koji će kroz mjesec dana donijeti Pregračanima zanimljiva kulturna i društvena događanja za djecu i odrasle. Istoga dana započela je i humanitarna akcija Crvenog križa Pregrada "Vaš dar za pravu stvar", a u subotu akcija "Božić za sve" Foruma mladih SDP-a istog karaktera.

U subotu je također počeo Advent na Vinagori, manifestacija koja će se obilježavati svake adventske subote od 15 do 20 sati koncertima, priredbama te prigodnim sajmovima, uz druženje na terasi samostana.

Novost je ove godine adventski vjenčić na Trgu Gospe Kunagorske ispred Zagorske katedrale, na kojem je jučer pregradski župnik vlč. Ivan Mikec upalio prvu adventsku svijeću te tako obilježio početak Došašća. Crkveni zbor "Salve Regina" i Limena glazba Pregrada pobrinuli su se za lijepo i praznično okruženje,  a Udruga vinara "Dobra kaplica" i LD Kuna Pregrada priredili su vrući čaj, kuhano vino i kobasice kako bi se građani ugrijali.

Prvi tjedan programa također će obuhvatiti pregršt događaja. Danas će s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici majke pričati božićne "snjegopriče" za djecu, dok će se u isto vrijeme u organizaciji i prostorijama Gradskog društva Crvenog križa održati predavanje kako postani volonter GDCK Pregrada. Sljedeća dva dana, utorak i srijedu, obilježit će dolazak sv. Nikole u naš grad. Sv. Nikola će prvo posjetiti našu djecu u Dječjem vrtiću Naša radost, u utorak u 10 sati, a u popodnevnim satima Osnovnu školu Janka Leskovara, dok će se u srijedu naći u Područnoj školi Benkovo te PŠ Kostel.

Četvrtak je rezerviran za izradu božićnih ukrasa pod vodstvom Udruge Kostelskih žena,  a radionice će se održati u prostorijama Područne škole Benkovo i Područne škole Kostel.

Advent na Vinagori obilježit će subotu pa građani mogu posjetiti adventski sajam, a također mogu prisustvovati sv. misi, dječjem recitalu, a nakon toga i druženju na terasi crkve.

Detaljan program možete vidjeti u prilogu.

Reklama