Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.04.2019. 12:55:43 - Grad Pregrada

Još jedna uspješna Večer znanosti u OŠ Janka Leskovara

Četvrta po redu Večer znanosti u organizaciji OŠ Janka Leskovara Pregrada održana je u petak 5.travnja 2019. godine. Umjesto na Trgu Gospe Kunagorske, kako je bilo predviđeno, zbog kiše su se radionice održale u sportskoj dvorani osnovne škole, a predavanje i kviz znanja u učionici i školskoj blagovaonici.

Večer znanosti posjetili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić te zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Brojni posjetitelji, mali i veliki, okušali su se u raznim područjima znanosti kroz zanimljive radionice. Sudjelovali su Agronomski fakultet iz Zagreba, udruga e-STUDENT, Srednja škola Pregrada, Dječji vrtić "Naša radost" Pregrada, OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli te učitelji/ce i učenici/ce OŠ Janka Leskovara. U pripremama i samoj provedbi Večeri znanosti sudjelovali su i volonteri OŠ Janka Leskovara.

U sklopu događanja, održano je i predavanje na temu urbanog biovrtlarstva, koje je održala profesorica Tanja Gotlin Čuljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Po završetku radionica i predavanja održan je kviz znanja povezan sa sadržajima radionica i predavanja. U prvom dijelu kviza natjecale su se dvije ekipe - ekipa učenika iz Pregrade i ekipa učenika iz Huma na Sutli, a pobjedu je odnijela ekipa učenika OŠ Pregrada, dok se nakon toga u kvizu znanja okušala i publika.

 

Reklama